avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pe parte juridica încă nu exista lege data de parlament.
De aici și problemele.

Insa, chiar și asa, pentru a gestiona o situatie epidemiologica gravă este necesar sa se ia masuri de protecție.
Statul este obligat la asa ceva.

Fiind doar o măsură provizorie de 30 de zile nu ridica probleme de drept de nelegalitate.
În plus, nici suicidul nu este permis de lege, nici măcar sub o forma eventuală.
Daca se suie unul pe un stâlp ca sa sara în cap statul trebuie sa îl apere și sa ii salveze viata.
Ratiunea instantei pare sa contrazică dreptul statului de a interveni chiar dacă este vorba de sănătatea proprie a persoanei.

Insa, in speta, sunt trei aspecte:
1.dreptul la viata a populatiei în întregul ei
2.dreptul statului de a interveni prin masuri de protecție
3.inexistenta dreptului la suicid direct sau indirect (în sensul ca, accepți sa te infectezi și sa mori și e treaba ta, fără a avea nimeni dreptul de a interveni)

Au existat cazuri în care s-a refuzat transferul în străinătate a rudelor pacienților infectati cu Sars-Cov-2 care erau inconștienți și intubati la ATI.
Insa, aici statul ii tine internați în spital și nu ii arunca pe ușa afara ceea ce înseamnă că acorda îngrijire medicala.

Aici explica prof. Streinu Cercel ceea ce au știam din martie-aprilie 2021, de dinainte sa ma vaccinez:

[ link extern ]

Prof. Streinu Cercel a prezentat stiintific argumente dar știință este cu mult în urma virusului.
Pana se.misca știință deja mor cca 1 milion de oameni dacă nu și mai mult de atât.
De aceea, trebuie totul gândit logic înaintea științei.Aceasta este cea mai mare problemă.de.pana acum în lupta cu Covid-19, deși sunt.lucruri clare pentru mine lor le ia câteva luni sa ajungă la.concluzia mea și în câteva luni mor foarte mulți oameni.

Daca nu te miști aproape la fel.de.repede ca virusul nu îl poți învinge și aceasta este o problema mondiala încă de actualitate.
Oamenii ăștia gândesc mult prea lent sau nu prea gândesc suficient.
Eu asta am văzut din decembrie 2019 și pana acum.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
Aveti și aici likul la ce a zis BX.

[ link extern ]

Eu nu comentez deciziile judecătorilor decât dacă ma afectează și pe mine direct.

Totul se putea rezolva rapid cu Covid-19 in decembrie 2019.
Oamenii nu au inteles pentru ca nu au avut aptitudinea de a înțelege.

Si acum vad ca nu înțeleg unii.
Daca nu au inteles unii, atunci în decembrie 2019, cu ce ar fi de vină un simplu judecator?

A gresi este omenește, as spune eu.

Asa ii băgăm pe toți care au greșit în aceeași oala, inclusiv guvernul sau guvernele lumii...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
După ce PSD prin Cercel și Rafila au întârziat legea cu vaccinarea recomanda vaccinarea:

[ link extern ]

Iar nu se mai înghesuie lumea la vaccinare din cauza lui Cercel și Rafila.

Cine a decis atat de târziu dezbaterea legii?

Se pare ca a înțeles și el ca nu ajunge o cota de 70% sau 80% vaccinați.

Pana pe la 94% vor fi probleme.

Insa, la 80% nu vor mai fi pline spitalele.

În India, în New Delhi, la o vaccinare de 90% stau bine în prezent.
Insa, in New Delhi sunt vreo 5-6% persoane trecute prin boală...
Deci, am avea ce am tot zis eu, peste 94%.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
Am văzut ca în UK ar fi fost autorizată o pilula pentru a se ajunge la forme ușoare.
UK, însă, nu este în UE.

Pare promițătoare pilula doar ca trebuie administrata rapid și la momentul oportun si nu aiurea.

Daca la noi unii cred ca nu exista Covid-19 nu știu ce eficienta ar putea avea o astfel de pilula...
Aia vor cere pilula când sunt la ATI...

Ar trebui foarte bine pus la.punct sistemul medical și ăștia sunt praf pe asa ceva indiferent ca sunt medici sau ce or fi ei.
Nu știu cât va ajuta pilula britanică în România ca noi suntem cumva în 1800.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
,,Preşedintele CNCD, despre certificatul verde: Nu e o problemă de discriminare, e o problemă de voinţă politică/ Lângă noi mor oameni/ Cel puţin de 5-7 luni trebuia să avem certificatul verde"

[ link extern ]

În Spania o comunitate de romani refuza vaccinarea si s-au închis școlile în acea localitate.
Spania am inteles ca a ajuns la 90% cu vaccinarea dar exista mari probleme acolo unde exista acea comunitate românească.
Au zis la Digi24.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)