Pe parte juridica încă nu exista lege data de parlament.
De aici și problemele.
Insa, chiar și asa, pentru a gestiona o situatie epidemiologica gravă este necesar sa se ia masuri de protecție.
Statul este obligat la asa ceva.
Fiind doar o măsură provizorie de 30 de zile nu ridica probleme de drept de nelegalitate.
În plus, nici suicidul nu este permis de lege, nici măcar sub o forma eventuală.
Daca se suie unul pe un stâlp ca sa sara în cap statul trebuie sa îl apere și sa ii salveze viata.
Ratiunea instantei pare sa contrazică dreptul statului de a interveni chiar dacă este vorba de sănătatea proprie a persoanei.
Insa, in speta, sunt trei aspecte:
1.dreptul la viata a populatiei în întregul ei
2.dreptul statului de a interveni prin masuri de protecție
3.inexistenta dreptului la suicid direct sau indirect (în sensul ca, accepți sa te infectezi și sa mori și e treaba ta, fără a avea nimeni dreptul de a interveni)
Au existat cazuri în care s-a refuzat transferul în străinătate a rudelor pacienților infectati cu Sars-Cov-2 care erau inconștienți și intubati la ATI.
Insa, aici statul ii tine internați în spital și nu ii arunca pe ușa afara ceea ce înseamnă că acorda îngrijire medicala.
Aici explica prof. Streinu Cercel ceea ce au știam din martie-aprilie 2021, de dinainte sa ma vaccinez:
[ link extern ]
Prof. Streinu Cercel a prezentat stiintific argumente dar știință este cu mult în urma virusului.
Pana se.misca știință deja mor cca 1 milion de oameni dacă nu și mai mult de atât.
De aceea, trebuie totul gândit logic înaintea științei.Aceasta este cea mai mare problemă.de.pana acum în lupta cu Covid-19, deși sunt.lucruri clare pentru mine lor le ia câteva luni sa ajungă la.concluzia mea și în câteva luni mor foarte mulți oameni.
Daca nu te miști aproape la fel.de.repede ca virusul nu îl poți învinge și aceasta este o problema mondiala încă de actualitate.
Oamenii ăștia gândesc mult prea lent sau nu prea gândesc suficient.
Eu asta am văzut din decembrie 2019 și pana acum.