avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Și în România în ianuarie 2020 era o stare de temere oarecum asemănătoare în privința dreptului de a vorbi de virusul chinezesc.
Toti ziceau ca se descurca autoritățile.

În China dacă a vorbit cineva a ajuns la închisoare complet aiurea:

[ link extern ]

Nici astăzi nu am inteles ce au avut guvernele lumii în cap.
Era ceva mult prea ciudat pentru a nu se lua în seamă.

Nici China nu a scăpat de COVID-19.

Și dacă nu ținea secret China la cum s-au ,,miscat" guvernele din toată lumea tot aici am fi ajuns.

Nu înțeleg de ce nu se implica mai mult cei care susțin democrația și libertatea cuvântului.

Nu consider ca a fost o problemă de securitate nationala a Chinei problema.cu COVID-19.
Era evident ca virusul se va răspândi în întreaga lume dacă se va iesi din China.

La început mulți medici epidemiologi au crezut ca se va ajunge la imunitatea naturala ca la.gripa spaniola.
A se vedea UK, Suedia și SUA.

A fost una din cele mai mari tepe ale.omenirii de când exista ea.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
,,Apel la eliberare al Amnesty International
Unul dintre avocaţii jurnalistei, care a cerut să i se păstreze anonimatul, a declarat pentru agenţia franceză de presă că familia a solicitat în urmă cu trei săptămâni un drept de vizită la închisoare pentru femei din Shanghai, însă nu a primit răspuns.

Avocaţii nu au informaţii despre starea actuală a deţinutei, dar au spus că de la condamnare ea a refuzat să mai mănânce şi este hrănită cu forţa printr-o sondă nazală.

Contactată de AFP, închisoarea a refuzat orice comentariu."

[ link extern ]

După ce am început sa scriu pe forum în martie 2020, am văzut atat de mulți chinezi în jurul meu în București cum nu am mai văzut niciodată anterior.

Culmea e ca în decembrie 2019 ceream izolare de chinezii turisti în străinătate după ce se știa deja de virusul Sars-Cov-2.

Revenind la fosta avocata incarcerata nu îmi pare deloc in regula ca penitenciarul sa nu răspundă la cererea avocaților.
Pe undeva, se aseamănă cu situația din România pana prin 1998-1999, o prelungire a situației din perioada comunista și intr-o perioada postdecembrista.
M-am uitat pe Digi24.
Rafila e propus la Ministerul Sănătăţii.
Daca nu a reușit sa facă nimic când era la OMS cu pandemia ca sa fie evitata și sa arate și el ceva atunci când era esential ce ar mai putea el sa facă acum?
Eu sunt foarte supărat pe OMS, mai supărat decât este Donald Trump.

Vine cu niște idei puerile și habar nu are ce este în teren nici acum.
El zice ca oamenii s-ar vaccina dacă nubar fi discriminați.
Este complet fals asa ceva.Sunt unii care nu vor sa se vaccineze sub nicio forma.Atii care se considera discriminați ca ar trebui sa se vaccineze.
Cum.sa mergi cu un asa ministru care nu are habar cum sta treaba?

Și președintele CNCD a zis ca nu exista discriminare cu privire la certificatul verde.
Rafila este complet depasit de situatie, mai depasit ca cei de la USR care păreau ca nu poate fi cineva mai depășit decât ei.Incredibil!
O tine cu discriminarea când este clar ca este vorba numai de voința politica de care PSD nu prea da dovada.

,,Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a afirmat, joi seară, că statele europene folosesc cu succes certificatul verde, inclusiv pentru angajaţii din anumite domenii, iar mai multe instanţe au arătat că nu este vorba despre discriminare. Asztalos Csaba consideră că este vorba despre voinţă politică pentru impunerea instrumentului care ar putea duce la stoparea pandemiei, având în vedere că trăim o realitate dură, iar oamenii mor lângă noi, transmite News.ro."

[ link extern ]

Încep.sa ma îndoiesc de capacitatea PSD.
Nici eu, precum președintele României, nu credeam ca ar fi posibila vreodata o înțelegere cu PSD.
Când aveam o speranța, mi-a retezat-o Rafila.
Și eu am zis ca PSD ar fi o varianta mai înainte sa se vadă asa ceva pentru ca trebuia exclus USR de la.guvernare.

Alegi raul cel mai mic în situații de criza dar nu îmi e clar daca acesta este Raul cel mai mic.
Este dezastru cu Rafila.
Nici legea nu o știe și nu înțelege fenomenul cu vaccinarea si cu cei care refuza vaccinarea.
Sper sa nu fie Rafila pus ministru pentru ca riscam un val 5 deosebit de agresiv.

Rafila face o politica asemănătoare cu AUR dar pe alte nuanțe.Pare însărcinat sa adune voturi pentru PSD printr-o politica nefericita pentru populație.Pare însărcinat ca sa ia din voturile AUR.
PSD a cam blocat legea certificatului verde ceea ce înseamnă că vor mai muri câteva mii de oameni în plus și întârziem cu controlarea virusului la un mod cât de cât în scurt timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A aparut si primul tratament despre care se afirma faptul ca are eficienta deosebita in tratarea Covid-19 :
[ link extern ]
Am scris și eu acum câteva zile eu de o pilula autorizata in UK.
Cred ca de aceasta era vorba, pilula Pfizer.

Arafat a zis la TV ca are eficienta de doar 50% și trebuie administrata la.scurt timp.de.la infectare.
Deci, ar însemna că din 100 vor face 50 forme grave iar alții vor lua pilula prea târziu.

Mai sigur ar fi vaccinul.

Am.auzit ca circula zvonuri ca se fac tromboze la a treia doză.
Știe cineva ceva în acest sens?

Nu am inteles de ce tocmai la a treia doză.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)