avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vad iar o dau unii cu microciparea, cu senzori, etc.
Nu înțeleg de ce folosesc carduri daca se feresc de cipuri.

În tarile nordice unii își implantează cipuri în mana ca sa facă cumpărăturile cu mana fără card.

Iar s-a cam blocat legea cu certificatul verde.
Cam au dreptate și PSD și liberalii.

Liberalii spun în mod corect ca vaccinul este gratis și cine vrea sa se testeze sa o facă pe banii lui.
România nici nu prea are bani, este.o tara săracă.

Mie imi convine cu testarea ca sa cunosc situația epidemiologica exactă și sa știu câți infectati sunt în fiecare zi.
Poate cad la pace și plătește jumătate statul.si jumătate salariatul.
Se va modifica și Codul muncii prin aceasta lege organică ca sa nu existe probleme legislative.Sper sa nu uite sa facă asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma întreb ce alte interese au cei din partidul.AUR în afara de voturi.
Daca ar fi după ei stam în pandemie pana în 2030.
Nu i-ar deranja.
Pentru ăștia nu pare sa conteze ca mor sute de oameni pe zi.
Le pare ceva normal.
Greșesc?

[ link extern ]

De la politicieni trebuie sa ai pretenții.
Dar, se pare ca au voturi de la cei sub 8 clase și sunt foarte mulți aceștia în ultimii ani.
Cu cât se duce tara de rapa cu atât va avea mai multe voturi AUR, cu cât vom întra în picaj ei vor avea șanse sa ajungă chiar la guvernare.
Se mai dau și creștini.
Partidul USR pare o mica gluma fata de gluma lugubra care este partidul AUR.
Cu cât va crește analfabetismul în România cu atât AUR va creste și va dobândi noi membri.
Îmi aduce aminte de partidul comunist ca și stil de cooptare de voturi.Nu ma refer la vreo frauda ci doar ca vinde gogoși umflate cu aer covidat...

Cum.Dumnezeu de apar numai din ăștia în politica românească?
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
Situatia in Germania:
[ link extern ] /
40000 infectari pe data de 16.

In Israel, varful a fost in septembrie, cu 10000 pe zi. Acum stau mai bine.
[ link extern ] /

La noi, varful a fost in Octombrie la inceput.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
BX, utilizator
Da, toate tarile au probleme. Doar ca, nu au spitalele pline.Aici este diferența.

Și Franța este izbita de valul 5.

,,Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a declarat într-un interviu acordat miercuri cotidianului 20 Minutes că, deşi circulaţia virusului se accelerează, "nu avem un val (de internări - n.r.) în spitale", datorită vaccinării, şi în acest context telemunca "face parte din măsurile pe care le-am putea adopta dacă va fi cazul". Veran a adăugat că, "în condiţiile actuale, (...) carantina ar fi (o măsură) disproporţionată".

Ministrul francez a recunoscut că este greu de estimat cât de grav va fi acest al cincilea val, însă a explicat că, potrivit modelelor cu care lucrează Ministerul Sănătăţii, se calculează că, până în ianuarie, s-ar putea depăşi 1.000 de spitalizări zilnice."

[ link extern ]

,,Trebuie să ştii când îl introduci, dacă situaţia epidemiologică o impune şi care sunt  criteriile de renunţare la certificatul verde”, a mai arătat Alexandru Rafila."

[ link extern ]

Aici are dreptate Rafila.

Este și aceasta o mare întrebare.
Ar fi incompleta legea și ar risca sa fie neconstituțională în lipsă unei astfel de prevederi legale exprese, previzibile și predictibile.

Mai nou, exista agitație și pe aceasta tema.

Nu este vorba de un vaccin care sa se facă intr-o singura doză pentru toată viata.

Eu nu înțeleg de ce nu s-au pregătit toți din timp pe acesta tema.
Ei de abia acum descoperă lucruri care se știau și trebuiau soluționate.

E ca și cum autoritățile sunt luate prin surprindere pentru ca ninge în luna ianuarie.

Aveau și modele de analiza legislativă din Italia, Franța, Germania.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
,,Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că Bucureștiul va trece de pragul de 70% din populația de peste 12 ani vaccinată cu cel puțin o doză, în următoarea săptămână."

[ link extern ]

Este prea puțin 70%.
Era bine sa fi spus și câți care au trecut prin boală sunt.
Era mai utila informația.
Ar cam fi 80% cu totul în București.
Cca 10% din cei infectati au decedat după aprecierea mea.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)