avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Am scris și eu acum câteva zile eu de o pilula autorizata in UK.
Cred ca de aceasta era vorba, pilula Pfizer.

Nu e vorba de antiviralul produs de Pfizer, dacă citeati cu atenție articolul v-ați fi dat seama. Pfizer nu are încă autorizație.
Da, asa este.
Sunt doua pilule diferite.

În cazul asta nu am inteles la care pilula s-a referit Arafat.
Pilula Pfizer pare mai buna decât cea din UK deoarece ajuta în fazele severe.
Oare ii va ajuta și pe cei cu comorbiditati pilula Pfizer dacă sunt și vaccinați?

Sau la cei nevaccinati?

Vaccinul ajuta tinerii și pe cei sănătoși.

S-au făcut studii cu tomograful Dopler pentru a se vedea dacă înainte de vaccinare existau tromboze, si apoi, sa se facă din nou tomografie Dopler pentru a se verifica dacă au apărut tromboze?

Nu am auzit de astfel de studii.
Asa s-ar putea lamuri problema cu trombozele și s-ar lamuri oamenii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
Pare ca s-a înțeles și pericolul.cu virusul Sars-Cov-2.

,,Niciunul dintre experți nu exclude în totalitate ceea ce unii au numit „un scenariu apocaliptic” în care virusul are mutații până la punctul în care evită imunitatea cu greu căpătată. Însă ei sunt mai încrezători că multe țări vor lăsa în urmă ce e mai rău din pandemie în următorul an."

Daca ne uitam la evoluția virusului in tulpina delta și tulpina delta Plus ar trebui sa se grăbească toți în toată lumea.
Degeaba se misca unii repede dacă altii se misca foarte greu.
,,Virusul apocaliptic" poate apărea fix acolo unde se misca greu lucrurile cu vaccinarea.

Este bine ca s-a înțeles ca virusul dezvolta și tulpini mai blânde dar și mai agresive.
Nu merge ca la gripa spaniola care a ucis peste 50 milioane de oameni.
Experții au mers pe graficul gripei spaniole mai mult de un an și au greșit foartebtare după cum se vede.

[ link extern ]

,,PSD intenționează să amendeze proiectul de lege pentru obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, urmând să susțină testare PCR și pentru anticorpi lunar pentru angajații nevaccinați, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid."

[ link extern ]

Ar fi bine ca prof. Dr. Streinu Cercel să fie ministrul sănătăți.
Este cel mai potrivit în acest moment.

Exista insa si problema ca dozele.de vaccin expira într-o anumita durata de timp.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti doar presupuneri nefondate.
Daca apare un virus/o tulpina extrem de periculoasa nu va tine cont nici de politica nici de parerile pro sau contra vaccinare. Sa speram ca asta nu se intampla.
Nu o spun numai eu ci și alți experți epidemiologi.
Daca tulpina delta și delta Plus au apărut în mod surprinzător depinde ce curs evolutiv va urma virusul Sars-Cov-2.
În mod normal virușii de tip gripal scad în forță în timp.
Acesta insa nu este un virus gripal.
Seamănă dar nu rasare...
Medicii epidemiologici s-au bazat mult pe scăderea forței virusului dar au greșit deoarece acest virus este diferit fata de ce a existat pana în prezent.
Asa era normal.dar normalitatea nu are treaba cu Covid-19.

Oricum, trebuie foarte multa atenție pentru ca se poate întâmpla sa fenteze și vaccinul în viitor.
Nu știu în ce măsură antivirale actuale noi descoperite ar face fata la alte tulpini ale virusului in ipoteza de agresivitate extrema.

Azi erau vreo 350 copii internați în spital dintre care 30 la ATI.

Pana la.aparitia tulpinii delta copiii nu era mai deloc afectați pe când acum exista risc ridicat și pentru ei.
Mai mor și.mame tinere înainte sa nască cu bebelușii nenăscuți în ele.

Este o.schimbare mare fata de anul trecut.
Eu am analizat și acest aspect înca de anul trecut.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)