avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator imobil

Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a primarie sa mai fac o alta scoala ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:04, 21 Aprilie 2021
Va contrazic...doar s-a amanat pana la 01 ianuarie 2021.

Printr-o Ordonanta, Guvernul intarzie aplicarea unei prevederi importante din Legea asociatiilor de proprietari nr. 196/2018. In mod normal, aceasta ar fi trebuit sa se aplice de la 28 septembrie 2019.

Conform informatiilor furnizate de expertii Consilierului "Asociatii de proprietari", Ordonanta de Guvern nr. 21/2019 (OG nr. 21/2019) proroga aplicarea unei prevederi importante din Legea nr. 196/2018 pana la data de 1 ianuarie 2021.

"In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. XII din Legea nr. 128/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Termenul prevazut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 660 din 30 iulie 2018, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2021", este stipulat in textul actului normativ.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru precizari.
Eu v-am mai spus: abia astept sa se i-a vre-o masur[ ]mpotriva celor care nu urmeaza noile cursuri de administratori, care nu mai sunt de imobile, ci de condominii.
Observam ca acum dragii nostri parlamentari au altele pe cap. Sa-i mai lasam in pace si Dvs. sa fiti sanatosi !!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns. In nici o lege sau ordonanta nu scrie ca trebuie sa fi absolvent de cursuri dupa intrarea in vigoare ci doar ne atentioneaza ca nu putem obtine acel atestat decat daca avem pregatirea profesionala de specialitate. Stiu ca exista si un proiect de lege depus de USR in care se anuleaza atestatele date de primarie. Eu am trimis mailuri la mai multe primarii in care am solicitat sa mi se spuna daca trebuie sa fac alte cursuri . Daca primesc raspuns revin si anunt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Asa cum am promis am revenit . Daca ai cursuri dupa legea 196 nu mai trebuie sa sustii examenul pentru atestat. Daca nu ai il sustii. 2 Primarii asa mi-au raspuns ..celelalte nici nu s-au deranjat ...inca sunt in stare de urgenta . Multumesc oricum pentru raspunsuri.
Nu se sustine examenul pt atestat la nicio primarie.
Doar la sfarsitul cursului, la firma la care faceti. Acolo,la examen, normal ar trebui sa fie in comisie si de la min. munciii si de la primarie. Cateodata nu sunt.
Dupa examen, va dau o diploma. Cu acea diploma, cazier fiscal si judiciar, mergeti la primarie si depuneti pt atestat. Dupa vreo 2 saptamani va luati actul.
Eu asa am facut.

Alte discuții în legătură

Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)
Administrator imobile AnnyaM AnnyaM Buna ziua, In luna aprilie 2017 am obtinut un Certificat de calificare profesionala pentru administrator imobile acreditat de Ministerul muncii si de ... (vezi toată discuția)
Atestatul de administrator condominii alindobre alindobre Conform legii 196/2018, pentru a putea desfasura activitatea de administrare, este necesar ca persoana in cauza sa obtina un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)