avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator imobil

Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a primarie sa mai fac o alta scoala ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:04, 21 Aprilie 2021
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


vali m a scris:

Daneza_daniela....sa ne spuneti daca v-au dat atestatul nou fara acele cursuri.

Codul penal s a schimbat in NCP și magistrații și avocații nu au fost obligați sa mai dea un examen pt a-și menține locul de munca. Dacă vrei, tu primărie, sau legiuitor sa fiu atestat la fiecare 4 ani, ma examinezi in urma depunerii cererii și a dosarului cu actele necesare. Dacă știu lg. îmi dai atestatul, dacă nu, nu. Eu cred ca e o interpretare greșita a acelui ART. Cu intenție sau nu. Legiuitorul e normal sa ceara ca cel ce ocupa funcția sa aibă diploma pe acea meserie, dar nu spune clar ca dacă se schimba o lg. trebuie sa te recalifici In afara de asta lg. 196/2018 este in mare parte copy-paste a lg. 230/2007. Școlile de reconversie profesională fac ceva bani din asta și cotizează la PSD? pt ca ei erau majoritari când au votat o Lg. 230 e mai proasta decât HG 400 care a stat la baza acestei lg. , iar 196 e și mai proasta. Eu am calificare din 2004 pe HG 400 si va spun sincer, era atât de simpla si clară si la obiect și a fost valabilă pe 230. Ca sa nu mai spun ca normele de aplicare 1588 contraziceau lg. Cine chiar le a citit știe despre ce vorbesc. De ce ar trebui sa ma recalific pe 196? Doar pt ca acum l au denumit adm. de condominiu? Care e definiția condominiului care e specificat și in 230? Care sunt normele de aplicare a lg. 196? De ce 230 a avut nevoie de norme de aplicare și 196 nu? Eu cred ca aceasta interpretare e o găselnița pt miliarde de lei, care merg in buzunarul cui trebuie. Cred ca vreau sa aflu ce spune justiția dacă se poate ca o lg. mai noua saanuleze o diploma luată tot pe lg. statului roman prin reconversie profesională.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Obligatoriu cursuri conform legii 196/2018. Cursurile vechi erau conform legii 230/2007.
Cursul dureaza 2 luni si jumatate le-am facut online de 3 ori pe saptaman. Pret 450 lei . Am luat Atestatul in 3 zile de la depunerea actelor.
Foarte corect Daneza_daniela !!! Numai ca nu iti dau ...si trebuie sa te judeci vreo 4 ani ...Cel mai bine zic sa faci si pe urma ii dai in judecata ca te-au obligat .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@caradis, @daneza_daniela,
Vedeti, purtam discutii interminabile pe o bagatela de situatii.
Cum dreaq sa ma pui sa ma recalific, cand eu am absolvit un curs "beton" si am diploma de calificare in meseria de administrator de imobile conform celor mai exigente norme ? Asa se facea si proceda asa cum zici mai sus @daneza_daniela. Iaca, maine-poimane, schimba nesimtitii L196 si tot ce ati facut pana acum nu mai este bine. Modificam schimbarea, da? Bai, a dreaqu de destepti! Atunci sa se schimbe toate meseriile din RO. Nu mai este buna meseria de sofer, ca acum se cheama conducator auto si de ce - pen'ca v-ati nascut mai devreme, pen'ca atunci functiona alta legislatie, da? Apoi in ritmul in care se schimba legislatia acum (ma refer in principal la legislatia financiar-contabila), au sa ne puna sa facem in fiecare an cursuri de (re)calificare, desigur sub alte titulaturi - ca deh, meseria de administrator de imobile, este ceva arhaic si hai s-o frantuzim un pic sa-i zicem administrator de condominii... De uitat in DEX, nu au timp, poate ar observa ca de fapt nu este nici-o diferenta.
In fine, nu zice nimeni ca nu ar mai trebui sa se mai faca actualizari, ceva perfectionari, sau cum s-or mai chema, pentru ca la drept vorbind, apar noutati, se schimba tehnologia, administratorii nu mai intocmesc listele de plata la pix (eu am "prins" vremea cand se intocmeau cu creionul chimic... ). Zic ca, am depasit aceste situatii, dar ceea ce vor dumnealor sa faca acum, cred ca intrec masura... Am convingerea ca cineva le va arata unde se greseste.
Cu faza cu atestatul, nu am nici-o problema. Asa se intampla peste tot, si la soferi, la mecanici, la electricieni, de fapt cam la toate meseriile unde se cere un grad mai mare de calificare. Sigur ca un electrician care stie sa monteze o priza de perete ii ajunge calificarea din scoala, chiar nu are nevoie de atestat de la IRE, dar ca sa lucreci cu 20, 40, 110, 220 sau 400 de kvolti este altceva, da? Trebuie sa ai cunostinte solide, sa te perfectionezi, sa te atestezi la institutii superioare ca sa poti lucra acolo si sa fii atestat.
Personal, abia astept sa mi se intample ceva de genul celor aratate in postarile dvs., ca stiu ce am de facut, sa vedem pana unde poate sa se mearga cu prostia!

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)
Administrator imobile AnnyaM AnnyaM Buna ziua, In luna aprilie 2017 am obtinut un Certificat de calificare profesionala pentru administrator imobile acreditat de Ministerul muncii si de ... (vezi toată discuția)
Atestatul de administrator condominii alindobre alindobre Conform legii 196/2018, pentru a putea desfasura activitatea de administrare, este necesar ca persoana in cauza sa obtina un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)