Aveti aici si hotararea CCR:
[ link extern ]
,,Ce a decis CCR, cu majoritate de voturi:
• 1. A respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a vizând art.25 alin. (2) teza întâi din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
• 2 . A admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.8 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.
• 3. A admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.25 alin.(2) teza a doua din Legea nr.95/2006 privind în reforma în domeniul sănătății.
"Curtea a constatat că dispozițiile
art. 25 alin.(2) teza a doua („precum şi bolile transmisibile pentru care declararea, tratamentul sau internarea sunt obligatorii se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii”) din Legea nr.95/2006 și ale art.8 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.11/2020
sunt neconstituționale deoarece aceste norme juridice nu întrunesc cerințele de claritate și previzibilitate a legii impuse de art.1 alin.(5) din Constituție și afectează drepturi și libertăți fundamentale, așa cum sunt cele prevăzute de art.23 alin.(1), art.25 și art.26 din Constituție, fără respectarea condițiilor constituționale referitoare la restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți fundamentale", a transmis CCR printr-un comunicat de presă."
V-am bolduit ca sa vedeti mai clar...
In conceptul CCR, toti cei veniti din strainatate trebuiau sa isi vada liberi de drum si sa se duca fiecare unde avea treaba fara a conta ca exista riscul iminent de infectare a unor persoane nevinovate.In acest sens, am avea niste agresori in stare latenta care pot afecta grav sanatatea si viata celorlalti fara a se putea face ceva la momentul oportun intrucat nu se putea da lege intr-un termen de 1 zi sau intr-un termen foarte scurt.
A se edicta o lege in sensul indicat de CCR insemna adunarea parlamentului si votul imediat iar apoi sa se fi asteptat inca 3 zile pana sa intre legea in vigoare de la momentul publicarii sale in Monitorul Oficial.
Aceasta insemna ca sutele de mii de oameni veniti din diaspora sa intre in tara fara a fi intrebati de nimic timp de 3 zile in care nimeni nu avea dreptul de a-i opri pentru ca nu aveai o lege care sa dispuna ceva.
Adica...fiind un vid legislativ de 3 zile ar fi fost vorba de o incalcare de drepturi daca cineva care ar fi vrut sa intre in tara ar fi fost oprit la frontiera de stat a Romaniei.
V-am expus pe scurt consecintele juridice care se degaja sub aspect logic din hotararea CCR.