avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in cauza COVID-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele COVID

Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi pare extrem de controversat.

[ link extern ]

[ link extern ]


Aveti aici raspunsul lui Arafat:

[ link extern ]

In toate statele tratamentul a fost in genere de acelasi fel, cu precizarea ca in Romania mie imi pare cu mult mai uman.

Faptul ca au fost izolati si ca era necesar a nu se avea contact cu cei infectati cu COVID-19 a fost ceva necesar intr-o societate democratica.
Riscul de infectare a medicilor si a cadrelor medicale era atat de ridicat incat nu exista alta solutie.

Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:30, 21 Iulie 2020
La ordinul cui sunt partidele ? Soros sau Bill Gates ? Sunt partide la unul si altele la altul ?
Cit trebuie sa profesezi la ATI, mai ales in urgenta,, ca sa fii un bun profesionist ? Serviciul de urgenta cere oricum o foarte buna pregatire profesionala in acordarea serviciilor de prim ajutor, nu de tratamente specializate. Prin urmare conteaza foarte mult masurile tehnico-organizatorice.
Citi medici din Romania lucreaza ca voluntari 8 ani ?
Raed Arafat nu s-a manifestat ca infectionist, in aceasta perioada, ce-i reprosati mai precis ?
De cele mai multe ori cei care sunt buni manageri in sănătate nu sunt si doctori specialisti extrem de buni.
Arafat s-a descurcat foarte bine cu SMURD și este de lăudat.

Cat priveste criza Covid 19 nu era necesar sa fie medic.
Trebuie sa fi foarte bun strateg, sa ai absolut toate informațiile din lume și sa ai specialisti foarte buni in jurul tău.Este necesar sa ai viziune și anticipație pentru ca în caz de război bacteriologic este vital acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E, tocmai - in loc sa asculte de specialistii foarte buni adica de medici, a ascultat de politicieni. Asta e problema. Marea parte a medicilor care au dat interviuri au avut o opinie profesionala foarte impartiala, in timp ce politicul a avut una extrema, care nu a adus decat rau inzecit.
Medicii s-au aflat în eroare la inceput.Si OMS s-a aflat în eroare.
Alții au rămas în eroare pana in ziua de astăzi și au creat deruta pana acolo unde alții au ajuns sa zică ca nu exista virus ci o raceala.
Nu toți medicii se pricep și asta este o foarte mare problema...

Politicul a acționat târziu tocmai pentru ca medicii au vorbit aiurea.
De aceea trebuie ca medicii sa aiba doar rol.consultativ și sa.existe o informare totala.
Nici astăzi nu exista o informare totala după părerea mea.
Si au mai apărut și cei care nu inteleg nimic dar își dau cu părerea aiurea.Exista si medici care nu sunt pregătiți pe.domeniul virusologic care bat câmpii desi trebuia sa știe și sa.fie pregătiți pentru ca asa ceva trebuie sa știe oricine si mai ales orice medic.

Medicii acestia au vrut sa se faca spitale mixte Covid cu non Covid si guvernul era sa cada în aceasta plasa.
Era evident ca este extrem de periculos sa se faca asa ceva și s-a văzut la.scurt timp acest lucru.
Unii medici nu vor decât sa scoată bani și chiar daca nu au interese politice banii le dictează soluții greșite.Faptul ca nu mai scot bani ii deranjează tare și pare ca inconstienta lor este foarte mare.

Nu.ma refer la.medicii serioși care au fost și încă sunt în linia întâi.Insa, exista și printre aceștia medici care vor spitale mixte ca sa scoată bani.
Daca guvernul se.lua după acestia era grav și nu a lipsit mult...
PSD,.ALDE, USR si alte partide de abia asteptau o greșeală desi chiar ei solicitau asa ceva.
Aceste partide din opoziție sunt foarte periculoase și iresponsabile si spre surprinderea mea observ ca nu le pasa de viata oamenilor.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si se ajunge la concluzia mea: politicul e de vina; nu conteaza din ce partid. Bani se scot la greu, asta e de fapt manevra cu internarile de asimptotici. Media facturilor e 50 000 lei per internare, adica 500 mil vechi, trecuti la 'alte cheltuieli' pe langa hrana si medicatie. Si la hotel de 5* iesi mai ieftin. Spalare de bani si subminarea economiei. Asta fac cei de la putere. Deci vinovatii principali sunt Lucovid, Arafatul si toti cei bagati in afacere, nu falsa opozitie.

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)