avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in cauza COVID-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele COVID

Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi pare extrem de controversat.

[ link extern ]

[ link extern ]


Aveti aici raspunsul lui Arafat:

[ link extern ]

In toate statele tratamentul a fost in genere de acelasi fel, cu precizarea ca in Romania mie imi pare cu mult mai uman.

Faptul ca au fost izolati si ca era necesar a nu se avea contact cu cei infectati cu COVID-19 a fost ceva necesar intr-o societate democratica.
Riscul de infectare a medicilor si a cadrelor medicale era atat de ridicat incat nu exista alta solutie.

Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:30, 21 Iulie 2020
BX, sunt specializat și pe drept.constitutional și ca avocat am făcut extrem de multe necazuri la instante pe excepții de neconstituționalitate.Ma ocup de foarte mulți ani de exceptii de neconstituționalitate.Nu sunt multi avocati care se pricep la asa ceva.
Ordinul ministrului nu era afectat prin decizia CCR ci doar legea.
Si premierul Orban a arătat ceva la acest mod dar oamenii neinițiați in drept nu inteleg.

Cei ca dvs. dezinformează sistematic pentru ca nu inteleg situatia nici pe plan medical.
Eu din ianuarie monitorizez situatia pe Covid 19 fiind probabil printre primii din România care au făcut asa ceva.Din păcate, mai nimeni nu a înțeles ca va fi ce este astazi, desi eu inca din ianuarie am inteles exact.Desi am făcut tot ce am putut ca sa stârnesc atenția la aceasta problema nimeni nu a crezut ca România va fi afectata.

Guvernul si Arafat au făcut tot ce au putut ca sa nu se ajunga la un dezastru național.
Achizițiile au fost făcute corect și in disperare de cauza pentru ca s-a actionat foarte târziu.Toata Europa s-a mișcat greu și fara talent în cazul Covid 19 si de aceea furnizorii străini au profitat și au ridicat prețurile.Guvernul era obligat sa achiziționeze echipamentele de protectie la preturi speculative.Nu vad ce ar putea sa facă Curtea de Conturi în aceasta privinta.Orice guvern ar fi fost ar fi procedat la fel întrucât nu avea de ales.
Toată lumea politica nu a înțeles pericolul la momentul oportun.

Medicii virusologi au fost derutați pentru ca ei s-au bazat pe date eronate furnizate de chinezi și se pare ca nu au existat nicăieri în lume strategi care sa elaboreze strategii eficiente de apărare în raport de toate datele și nu doar pe cele medicale.
De aici a apărut, de altfel, ceea ce exista astazi in România.

Cat priveste asimptomaticii cu siguranță că aceștia transmit virusul pentru ca explozia de infectari din Italia si Spania nu putea avea loc decat daca asimptomaticii transmit virusul.
Nu putea avea loc o asemenea explozie daca ar fi căzut la pat toti care ar fi fost infectati.
De aceea am și aratat ca este mai ușor de controlat Ebola sau ciuma decat Covid 19.

Cei care cred ca asimptomaticii nu transmit virusul se afla în mare eroare.
Singura întrebare este cat timp sunt transmitatori ai virusului.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Achizitii facute corect...hai sa fim seriosi.
S-a dat in vileag toata afacerea cu mastile si s-a aflat si ca 'alitatul' strategic american a donat rusilor sisteme de respriatie in timp ce noua ni le-au vandut. S-au mai cheltuit si de mii de ori mai mult pe un aparat de fabrica masti care nici nu se stie daca l-au folosit. sunt doar 3 exemple din multe. De sumele puse din burta celor internati de ce nu se spune nimic ? Cum s-a ajuns si la sume de 50 000 lei + cand spitalizarea + analize + medicatie nu depaseau 2-300 ? Actele doveditoare au scapat...si au scapat chiar din spitale si prezentate in direct la TV! Deci nu se mai pot ascunde manevrele.

O strategie de aparare eficienta nu are cum sa existe atata timp cat majoritatea informatiilor care se prezinta sunt falsitati sau cel mult statistici incerte. Bineinteles ca medicii nu s-au putut baza pe asa ceva si tocmai d-aia multi din ei au incercat sa determine pe cont propriu ce este de facut.

@latka - poate inseamna indoiala, nu certitudine. Si un asteroid poate pica pe Pamant ?
Si, ce facem, ne mutam pe alta Planeta ? Ce studiu e ala cu 'poate' ?
De la WHO la ce va asteptati ? Dupa ce au scapat-o, au incercat s-o dreaga, tocmai aia e ideea. La aia e tot dupa cum bate vantul la ordin.
Articolul respectiv nu da certitudini si spune clar ca e foarte greu sa obtii date concludente dintr-un motiv banal, asimptomaticii nu ajung de obicei in spitale, nu pot fi subiecti de studiu cu rezultate multe si certe. Ideea era ca, totusi, si asimptomaticii transmit boala.

WHO nu are cum sa promoveze o conduita sigura, din moment ce virusul are in continuare multe necunoscute :
[ link extern ]
Ideea era ca s-au contrazis singuri in 24h interval, ceea ce le scade credibilitatea. Bineinteles ca-s multe necunoscute...si tocmai din cauza asta nu trebuie exagerat la vreuna din extreme.
A spune ca asimptomaticii transmit boala nu e o extrema. In ce masura, cit de contagiosi pot fi, nu conteaza. A spune ca nu, este o extrema.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)