avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in cauza COVID-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele COVID

Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi pare extrem de controversat.

[ link extern ]

[ link extern ]


Aveti aici raspunsul lui Arafat:

[ link extern ]

In toate statele tratamentul a fost in genere de acelasi fel, cu precizarea ca in Romania mie imi pare cu mult mai uman.

Faptul ca au fost izolati si ca era necesar a nu se avea contact cu cei infectati cu COVID-19 a fost ceva necesar intr-o societate democratica.
Riscul de infectare a medicilor si a cadrelor medicale era atat de ridicat incat nu exista alta solutie.

Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:30, 21 Iulie 2020
Nu mai vorbim de Asia, uitati atunci Coreea de Sud, citi purtau inainte, dupa si cum o duc acum :
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Cu mai multe rezultate:
[ link extern ] /

La noi cum o fi ? Mai bine nu mai intreb, cu asa de multi experti.
Bun, 19% in Coreea de Sud purtau inainte in diverse situatii si acum poarta 70%. Si asta dovedeste ce ?
Ca portul măștii nu e chiar o gogorita, ca oamenii au înțeles ca doua bariere masca /masca reprezinta un factor de risc redus. Se vede și pe graficele lor ca se descurca foarte bine. În plus se vede ca 50 % din populație a adoptat obiceiul acum.

In ceea ce privește portul măștii care distruge funcțiile cognitive, îmi vine sa râd de ce link-uri ați postat, am in fața imaginea unui doctorițe pneumolog foarte cunoscută în oraș, în vârstă de peste 60 de ani, care poarta non-stop nu una, ci doua măști, una peste alta. La cât de des ne intersectam, nu am remarcat sa aibă probleme. Repet, măștile sunt purtate și în spațiu deschis, în parc la plimbarea câinelui, de exemplu.

Nu-mi trebuie alta dovada.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
latka, utilizator
Vad ca nu va trebuie dovezi. In cazul asta ati gresit forumul. Aici ar trebui sa fie pe dovezi.

Si ca sa DEMONSTREZ falsa interpretare a statisticilor, uitati o comparatie:

11 Apr: 3842 teste, 523 pozitivi - 13.61 %
[ link extern ]

8 Iulie: 13147 teste, 555 pozitivi - 4.22 %
[ link extern ]

De 3.22x mai putini acum.

Asa ca daca vor baubau sa testeze 1 milion. O sa iasa 4000 si gata. Avem super-baubau.
Nu stiu ce doriti sa demonstrati, atunci erau alte conditii, multe restrictii si aia era capacitatea de testare, nu au facut mai multe teste pentru ca nu era obiectiv posibil. Daca stiti dvs. altceva...

Aici nu e o batalie a numerelor, sunt multe variabile de analizat. Incercati totusi sa ginditi din pozitia medicilor indfectionisti care trateaza acesti bolnavi, puneti-va in pielea lor. Ati fi bucuros ca sa avem, in urma testelor de acum (ca numar), 1700 de cazuri ? Asta ca sa dormiti cu "statistica" linistita ?

Eu am spus doar ca portul responsabil al mastii (masca "contra" masca) si intelegerea gradului de risc in raspindirea virusului (locuri, situatii, timp) e foarte importanta, in raport cu lipsa aproape totala a restrictiilor.

Daca dvs. nu credeti in "rautatea" acestui virus, faceti precum Catarama.

Nu cred ca am gresit forumul, presupun ca aici pot discuta cu persoane responsabile, rationale si mai putin cu cei la vinatoare de teorii ale conspiratiei. Nu cred si nu ma pasioneaza astfel de teorii, sunt apanajul oamenilor cu insuficienta pregatire.

Luati de studiati cum arata graficele din alte tari europene, Franta, Italia, Austria, chiar Ungaria, care se descuca altfel fara restrictii. Cred ca diferenta o face responsabilitatea intelegerii unor masuri simple, in absenta constringerilor.

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)