avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in cauza COVID-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele COVID

Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi pare extrem de controversat.

[ link extern ]

[ link extern ]


Aveti aici raspunsul lui Arafat:

[ link extern ]

In toate statele tratamentul a fost in genere de acelasi fel, cu precizarea ca in Romania mie imi pare cu mult mai uman.

Faptul ca au fost izolati si ca era necesar a nu se avea contact cu cei infectati cu COVID-19 a fost ceva necesar intr-o societate democratica.
Riscul de infectare a medicilor si a cadrelor medicale era atat de ridicat incat nu exista alta solutie.

Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:30, 21 Iulie 2020
Iată ce zice Arafat:

[ link extern ]

Nici nu cred ca mai putea fi tinuta sub control.situatia.

Este curios insa faptul ca CCR pare sa fi declarat neconstituțional ordinul ministrului in baza unei.legi adoptate de PSD.
Un ordin de.ministru nu poate fi declarat neconstituțional de CCR.
De aceea, practic ordinul ar fi trebuit sa isi produca efectele juridice pana la.momentul declarării ilegalități sale dar pe o alta procedura si nu pe calea excepției de.neconstitutionalitate.

In fine, ministrul.sanatatii a dat un ordin nou și s-a.conformat hotărârii CCR.
Daca nu ar fi procedat asa carantinarea ar fi rămas obligatorie pana la urmarea si finalizarea unei alte produceduri legale.
Ar fi iesiti insa mare scandal sa se judece un nou proces care ar fi putut fi tergiversat de guvern daca avea chef de judecata.

Chiar am devenit curios ce va fi mai departe.
Nu ar fi deloc.exclus sa ajungem cum.a fost situatia in Italia si Spania.
Numărul.de internări la ATI a crescut și tot la.fel si numărul.de.decese.

Numărul zilnic de infectari va creste în mod evident.
Dosarele penale vor fi atât de multe ca nu se știe dacă vor mai avea timp sa mai judece si altceva.
Încercați sa va dati seama ce va insemna sa se infecteze si sa fie asimptomatici cei care cred ca virusul nu exista...

Am inteles ca asimptomaticii transmit virusul numai o perioada de 8-10 zile.
Nu știu dacă informația este corecta dar asa am înțeles.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Unii din doctori spun ca asimptomaticii nu transmit nimic, fapt demonstrat de teste facute de unele tari. De ce nu se vine cu o varaianta oficiala bazata pe teste ? Ca la cate internerai au fost puteau sa faca teste in mii de cazuri daca vroiau.

"Un ordin de.ministru nu poate fi declarat neconstituțional de CCR."
Ba poate fi daca incalca Constitutia. Acu' asta se da si expert juridic ?
Nu exista studii serioase precum ca asimptomaticii Covid-19 nu transmit nimic.
Dimpotriva :
[ link extern ]
"Asymptomatic infections have the same infectivity as symptomatic infections.5 It has been reported that a 53-year-old UK patient with an asymptomatic COVID-19 infection may cause 11 infections.6 A report pointed out that one asymptomatic person who experienced 19 days from contact with the source of infection to RT-PCR confirmation may have infected 5 people.7 These asymptomatic cases may play a role in the transmission and therefore pose a significant challenge to infection control."

Arafat nu se da expert juridic.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
latka, utilizator
"may cause" se traduce "este posibil sa cauzeze".
O presupunere nu este studiu.

Si chiar WHO spuna ca astfel de situatii de transmitere sunt raritati:

[ link extern ]

[ link extern ]

Pana una-alta, pe Arafat l-au luat la rost propii "followers" de pe site-urile de socializare.

După investigațiile jurnalistice făcute de Victor Ciutacu, inclusiv cu interviuri (în exclusivitate) prin care a dat prilejul celor implicați să explice starea de fapt din punctul lor de vedere, apreciatul realizator s-a văzut acuzat de ”atacuri și răspândirea de minciuni”.

”Văzând atacul lansat în seara asta la emisiunea dlui Ciutacu de la România Tv. și minciunile care se încearcă să fie răspândite, am decis să răspund la mai multe din aceste acuzații la orele 22:00 la sinteza zilei!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Ori, acesta a fost și motivul pentru care chiar proprii cititori l-au făcut praf pe pagina sa de socializare – DE CE nu s-a dus să-i replice direct lui Ciutacu, ci a ales să vorbească la o altă televiziune, fugind de un dialog cu un ziarist, care, de altfel, l-a apărat în situații dificile!

Ca atare, a fost firească revolta lui Victor Ciutacu și mesajul dur trimis lui Raed Arafat. ”Domnule secretar de stat şi comandant al acţiunii, pe vremea când actualii dvs. parteneri media vă călcau în picioare, vă demonizau, cereau arestarea dvs. şi, dacă se putea, expulzarea din România, în urma tragediei de la Colectiv, un imbecil, numit Victor Ciutacu, s-a pus cu pieptul în faţa loc şi atâta cât a putut el, cât a reuşit postul ăsta de televiziune să convingă, v-a susţinut cauza”.

Ciutacu îi bate obrazul lui Arafat spunându-i verde în față și motivul pentru care a intervenit în apărarea sa: am crezut în onestitatea dvs., în priceperea dvs., în dorinţa de a vă face bine”.

”Pentru că nu am făcut nici afaceri împreună, nici nu ne-am vizitat, nici nu ne-am frecventat”, spune ziaristul. ”Eu şi postul pe care îl reprezint şi al cărui lider de audienţă sunt, fie că vă place să credeţi sau nu, am crezut în onestitatea dvs., în priceperea dvs., în dorinţa de a vă face bine”.

Şi, atenție, asta în condițiile în care ”ştiam şi dedesubturile din spatele, partea nevăzută a acţiunii care urma să vă execute”.

”Dvs. aţi supravieţuit, aşa cum aţi făcut de fiecare dată, miraculos, şi aţi ajuns, printr-o ironie a sorţii, comandantul acţiunii celor care au vrut să vă bage în puşcărie, să vă dea afară din serviciu şi, dacă se poate, să vă expulzeze – acum sunteţi de partea lor”, îi transmite Ciutacu.

Iar concluzia este distrugătoare pentru Raed Arafat:

”Cu tot regretul v-o spun, domnule Arafat, fără a vă contesta priceperea, buna-credinţă şi nici măcar bunul-simţ, că în această perioadă aţi avut, aveţi şi mi-e teamă că veţi continua să aveţi un comportament absolut despotic, dezgustător şi ruşinos pentru un om de talia celui care sunteţi”, a declarat Victor Ciutacu, în emisiunea ”Punctul culminant” de la România TV.

Secretarul de stat Raed Arafat a mers joi seara la Antena 3, special pentru a-i da o replică jurnalistului Victor Ciutacu, de la România TV. În emisiunea lui Ciutacu au fost prezentate informaţii despre un control al Curţii de Conturi la structurile din coordonarea lui Arafat.
Traducerea dvs. e gresita, "may cause" inseamna "poate provoca".

"According to these studies, the ability of asymptomatic infections to spread the virus is not low, and these patients are likely to cause a new round of outbreaks. Therefore, finding asymptomatic infections is the key point for early prevention and control of COVID-19 worldwide."

Oricum , ideea era ca dvs. ati afirmat ca asimptomaticii nu transmit deloc. Nu ati dovedit asta.

Nu stiu ce legatura are Ciutacu aici ?! Eu comentam o afirmatie a dvs. legata de Arafat, facuta de dl. avocat.

Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)