avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari fara presedinte si comitet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari fara presedinte si comitet executiv

Buna ziua,

Din cauza unor probleme majore legate de spatiul comun, de canalizare si documentele imobilului, suntem in situatia in care nimeni nu isi doreste sa preia functia de presedinte al asociatiei de proprietari si, mai rau, nici calitatea de membru in comitetul executiv nu o doreste nimeni. Ce solutii sunt in aceasta situatie pentru gestionarea asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 20:26, 28 Iunie 2020
Este o interpretare pragmatica a legii și poate chiar asta a fost intentia - sa fie evitata situația în care asociația noastră se afla. Problema este ca, punând pe cineva împotriva voinței sale ca membru CEx, nu mi se pare moral si, mai mult, ma gândesc ca ar putea și sa incurce bunul mers al lucrurilor cu saufara intentie. Din păcate, nu este o soluție pentru asociația noastră, dar va mulțumesc pentru punctul de vedere.

- Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, dacă acest lucru nu este absolut necesar. Se încarcă inutil topicul. Mulțumesc. -
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici o interpretare legala, nu poți obliga pe cineva sa ocupe o funcție. Chiar și logica îți spune asta, sunt niște confuzii majore aici, acceptând aceasta interpretare înseamnă că se pot desemna în CEx chiar și proprietari, membri ai asociației, care nici nu locuiesc acolo.
A desemna de la art. 54 are semnificația de a indica persoane eventual potrivite, care, în urma acceptării, sa devina, prin vot, membri CEx.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
latka, utilizator

latka a scris:

Total de acord. Din punctul meu de vedere chiar si aceasta schema de organizare a asociatiilor e desueta, are "radacini" in epoca comunista si cred ca e inutila. .......

doar asa s-ar putea rezolva problema sinecurilor din blocuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia presedintelui gabriela constantinescu gabriela constantinescu Presedintele asociatiei de proprietari mai are vre-o raspundere dupa ce si-a dat demisia, pina la inlocuirea lui efectiva cu noul presedinte ales? Sau ... (vezi toată discuția)
Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)