avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM

Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati pentru a inceta CIM a unui angajat. Eu am facut decizia de incetare a CMI si nu stiu daca mai trebuie ceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 21 Decembrie 2009
dana.elena a scris:

Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati pentru a inceta CIM a unui angajat. Eu am facut decizia de incetare a CMI si nu stiu daca mai trebuie ceva.

Depinde de temeiul de drept cu care inceteaza raportul de munca..
1. pentru demisie sau acordul partilor va trebuie mai intai solicitarae din partea angajatului si apoi se va emite decizia de incetare.

2. pentru desfacerea disciplinara mai intai se procedeaza la cercetarea prealabila disciplinara si apoi se emite decizia de desfacere a c.i.m.

3. pentru concedierea pentru desfiintarea postului mai intai se emite instiintarea de intrare in preaviz si apoi decizia de concediere.

4. Decizia de incetarea a raporturilor de munca se va depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
Buna ziua, am si eu o problema, va rog sa ma ajutati.
am inregistrat un contract de munca ce nu trebuia inregistrat. cum fac sa il anulez si in acelasi timp sa nu isi piarda indemnizatia de somaj?
va multumesc
1. Nu spuneti motivul pentru care vreti sa revocati incetarea CIM.
2. Luati legatura cu ITM sa va ajute sa faceti o decizie de revocare a CIM.
maryloo a scris:

Buna ziua, am si eu o problema, va rog sa ma ajutati.
am inregistrat un contract de munca ce nu trebuia inregistrat. cum fac sa il anulez si in acelasi timp sa nu isi piarda indemnizatia de somaj?
va multumesc

De anulat nu se poate anula decat in instanta de judecata ... insa acesta poate inceta potrivit prevederilor legale in materie.
Daca c.i.m. se inregistreaza pe calculator , atunci trebuie sa existe posibilitatea invalidarii acestora ... in urma unei sesizari temeinic motivata , conducerea ITM-ului poste dispune invalidarea acelui c.i.m..
va multumesc, asta ma interesa ce fel de decizie sa ii fac. o sa mai sun inspectoarea poate imi da un raspuns. va multumesc

ps: a zis ca nu stie, presupune caci trebuie sa fac o adresa pur si simplu si sa mai intreb. pe cine sa mai intreb daca nici ea nu stie? :))
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
maryloo, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz in cazul demisiei dijmarescu dijmarescu Buna seara Nu s-a respectat preavizul in cazul demisiei angajatului. Ca urmare s-a convocat comisia de disciplina, sanctiunea aplicabila fiind desfacerea ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)