avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica - un caz special
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica - un caz special

Buna ziua,
Sunt administrator de bloc si am o mica problema in a repartiza energia termica la un apartament: Apartamentul este situat la parter si este debransat avand centrala proprie, insa prin apartament trec tevile de alimentare (cu apa calda pt incalzirea apartamentelor de mai sus).
Precizez ca se invecineaza cu alte 2 apartamente care sunt incalzite de catre agentul termic (deci 2 pereti incalziti) si subsolul care este de asemenea cald (temperatura din subsol sub acest apartament fiind de 15 grade in conditiile in care afara sunt -8 grade celsius - deci si podeaua nu chiar rece).
In Adunarea generala proprietarii au vrut sa stabileasca un procent ca valoare de plata din valoarea facturii sau din valoarea pe care o platesc alte apartamente (asemenea acestuia ca amplasare si suprafata) dar care sunt racordate la agentul termic. Am cautat prin legi si nu am gasit ceva clar scris in cazul unui asemenea caz.
Deci cat ar trebui sa plateasca proprietarul unui asemenea apartament pentru caldura, exceptant valoarea care ii revine ca si cota de proprietate din caldura de pe casa scarii?
Multumesc
Paraschiv Adrian
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:31, 13 Aprilie 2013
@Darida.
As vrea sa discut civilizat, dar imensa cantitate de prostie care se deruleaza in discutiile privind energia termica consumata in asanumitele "condominiuri" depaseste orice imaginatie.
Prostie plus acel sentiment specific romanesc exprimat de sintagma ''sa moara si capra vecinului".
Domnilor treaba este cat se poate de simpla: 1) Caldura se plateste pe suprafata incalzita; 2) Pierderile prin pereti sunt proportionale cu calitatea termica a peretilor pe care fiecare si i-a cumparat; vrei sa reduci pierderile iti imbunatatesti izolatia termica a peretilor ( este extrem de ieftin); vecinul n'are nici o obligatie sa-ti asigure tie prezervarea caldurii in spatiul tau locativ; 3)Caldura radiata de conductele comune poate fi prezervata prin izolarea acestora( este de asemenea foarte ieftin).
Oamenilor! Fiti OAMENI! Folositi-va ratiunea si uitati de invidie, pentru ca nu va aduce nici un folos. Galceava voastra aduce folos numai furnizorului de energie termica.
"Prostia" asta e sustinuta de legislatie.
Din pacate pentru dv., cei "destepti, nu au reusit sa depaseasca barierele ridicate de "prosti".
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)