Cat timp se pune in discutie "de ce am ap. la bloc si nu casa" , discutiile devin inutile. Eu nu-mi permit sa intreb pe cineva de ce a cumparat masina si nu bicicleta.
- cine vrea confort trebuie sa plateasca, asta ea ideea.
-Cand furnizorul de caldura in sistem centralizat mi-a dat aprobare pentru a-mi monta CT nu m-a atentionat, scris sau verbal, ca va trebui sa platesc pentru agentul ce trece prin tevile din apartament si nici sa aplic medode de izolare.
- ca nu v-ati interesat sau nu ati citit tot contractul pana la capat si ati semnat redepe, a cui e vina ?
-Sunt de acord ca nu pot taia tevile (si nu am avut in vedere nicodata acest lucru) atata timp cat mai sunt colocatari bransati la sistem centralizat.
- HG nr.933/2004 sect.2 art.11 :
" este interzisa dezafectarea, blindarea sau modificarea amplasamentului coloanelor de incalzire .... acestea fiind instalatii aflate in proprietare comuna", deci legea intezice acest lucru, ca ne convine sau nu.
-Nu sunt de acord si nu voi fi niciodata cu plata unei sume care chipurile ar reprezenta caldura emanata de teava in propriul apartament. Sa gaseasca solutii fie furnizorul fie beneficiarii acestui tip de incalzire, pentru a izola termic aceste tevi astfel incat eu sa nu mai am "bucuria si norocul sa ma incalzesc" de la ei.
- problema e pusa prost de catre asociatie ca sa inteleaga mai repede omul ca trebuia sa dea o cota-parte la caldura, problema nu e teava din casa si caldura care o da ea, ci toate tevile asociatiei, incepand de la giga din subsol si pana la ultimul etaj (coloane in proprietate comuna)...acolo sunt diferentele care se platesc de cei fara caldura. Daca vreti sa nu platiti cota-parte de caldura, tot HG nr.933/2004 sect.2 art.1 si 2 mai ales, specifica cum trebuie sa faceti ca nu se platesca cota-parte (pe scurt, trebuie ca cei debransati sa plateasca pe cheltuiala lor proprie izolarea tuturor tevilor caldura dupa anumite norme...se specifica acolo modalitatea......si cred ca nu e convenabil financiar, depinde de fiecare) si nu cei care dau caldura centalizat (CET, RADET, ROMINTERM, etc)
-Sunt de acord ca tevile pentru caldura sun un bun comun, dar sunt un bun comun al celor care il folosesc. Cum poate fi un bun al meu daca nu il am in folosinta?
- atata timp cat blocu e proiectat ca acele tevi caldura sa treaca prin apartamente, nu aveti ce face...decat sa veniti cu un nou proiect (care costa si asta pe cheltuiala celui care comanda) si tevile vor avea un nou traseu decat apartamentul dumneavoastra sau cel care nu doreste ca acestea sa treaca prin apartament. Si asta tot in lege este dar nu imi amintesc exact unde se gaseste.
-Spatiul din apartamentul meu sa nu il mai confundati cu spatiul comun (de ex.casa scarii) la care am obligatia sa particip si la utilizare si la cheltuieli.
- nu e spatiu comun, e proprietate privata doar ca pe acolo exista proiect si act vanzare-cumparare care specifica sau trebuie sa specifice ca trece un bun comun (tevile de caldura in cazul nostru prin apartament...cat si prin peretii acele tevi de apa rece, apa calda, scurgeri bucatarie si baie si scurgeri de pe terasa blocului (numai ca nu se vad, sunt in ghene...dar tot bun comun sunt si ele).
-Da, se pare ca, deocamdata, nu poate invoca nimeni plata unei chirii pentru faptul ca tevile traverseaza o propietate particulara dar nu este nici corect sa se impuna plata unui procent oarecare din agentul termic atat timp cat agentul este facturat beneficiarilor conform contorizarii. Cel putin pe scara blocului in care locuiesc nu se practica genul de plata de care vorbim si este normal atata timp cat agentul termic este achitat in intregime de beneficiari. - nu poti pune chirie pe coloanele de bun comun, asa e proiectu...daca vin eu cu adaugiri, atunci pot sa pretind chirie...altfel e incorect.
-De ce credeti ca am renuntat la serviciile de furnizare energie termica in sistem centralizat si am facut o investitie destul de mare pentru veniturile mele pentru a-mi monta CT? Sigur stiti: serviciile sunt de proasta calitate si scumpe. Confortul meu in privinta incalzirii locuientei era conditionat de buna functionare a sistemului, pierderi, calitate / cost si nu in ultimul rand de faptul ca trebuia sa indur 3 zile la rand de frig pentru a "fi livrat agentul". Imi pare dar eu nu am vrut sa am caldura in locuinrta "la comanda conform legii". - ca serviciile sunt de proasta calitate, scumpe...nu tin de noi, asa sunt ei si nu se pot schimba...dar pentru ca ati ales sa va sporiti confortul in apartament e problema dumneavoastra si asta se face cu bani, nu am vazut nicaieri ceva gratis in acest sens. Totul se plateste in ziua de azi.
-Asociatiile de proprietari nu-si mai au rostul. Se pot incheia contracte individuale asa cum au fost si atunci cand eram chiriasi. Cat despre grija fata de constructie, sa fim seriosi, nimeni nu este mai interesat decat propietarii insasi. Asta nu inseamna ca am luat "galusca" ci ca ne comportam ca adevarati propietari responsabili. Nu cred ca este nevoie de un comitet format din "n" persoane pentru a contracta eventuale servicii de reparatii si intretinere. Spre exemplu pe luna noiembrie serviciile ma costa 8 lei si cheltuielile administrative(???) pe care nu le-am putut evalua in fapt niciodata, cu exceptia indemnizatiilor, 14 lei. E aberant, trist si adevarat. - ca cei pe care AG ia ales nu isi fac datoria este problema lor si pot fi schimbati cu alti care reprezinta interesele proprietarilor...adunati-va si schimbati acei "lenesi" si puneti pe altii care or sa faca treaba.
Nimeni nu se implica dar au pretentii...
PS: nu am nimic cu mineni insa acestea sunt legile si trebuiesc respectate, chiar daca nu ne convine...
in acest sens ziceam ca una e viata la bloc (in colectivitate) si alta la casa (in regie proprie).
Succes tuturor...Sarbatori fericite !