avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarii de centrale termice pot invoca Legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarii de centrale termice pot invoca Legea Consumului?

Buna ziua

Rasfoind subiectele dezbatute aici, am vazut ca nemultumirile celor care detin centrale termice sunt mari atunci cand sunt obligati sa contribuie la plata unei mici parti din factura de caldura, pe motiv ca le trec tevile prin apartament.
Colindand si printr-un portal legislativ, am descoperit Legea nr. 296/2004 privind codul consumului, care, la articolul 11 spune asa:

"Orice vanzare fortata este interzisa. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acesteia".

Intrebare, proprietarii de apartamente cu centrala termica pot invoca acest articol atunci cand sunt pusi sa plateasca acea mica parte din valoarea facturii la caldura pe motiv ca le trec prin apartament niste tevi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:23, 22 Decembrie 2009
proprietaru a scris:

Dle adrian..nu exista legi contrare..ar trebui sa stiti.Legile contrare se ABROGA.Sunt numai legi complementare...

D-le proprietaru am dat un citat din lege care spune de "prevederi contrare legii", nu de legi contrare, cum spuneti dv . Ar trebui sa va banuiesc de ceva inteligenta daca dv stiti ce ar trebui sa stiu eu, asa cum remarcati. Ati fi un bun partener de discutii daca mi-ati permite sa va banuiesc de corectitudine.
Mi-ati lipsit o perioada cat ati fost banat.
Incercati sa ramaneti in legatura cu noi macar de sarbatori.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Contorizare caldura in condominiu Tobita Tobita Am inteles de pe site-ul www.anrsc.ro ca \\"Începând cu sezonul de încălzire 2010-2011 repartizarea consumurilor de energie termică în [b]condominiile ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)