avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un accident auto fara victime in dreptul ...

Buna seara,

Am avut un accident auto fara victime in dreptul unei statie de alimentare carburanti si agentul constatator a spus ca sunt vinovat, desi vinovat era celalalt sofer.
Am solicitat statiei de alimentare, care are camere de luat vederi, sa-mi dea inregistrarea traseului autoturismului si mi-au raspuns ca vor pune aceste imagini doar la dispozitia Judecatoriei unde am depus contestatie.
Cum trebuie sa procedez pentru a vedea inregistrarile cu masina mea: sa anunt Judecatoria sa ia proba, sa cer proba de la Judecatorie..sa insist la statia de alimentare...sau cum?
Multumesc.

Augustin
Cel mai recent răspuns: gabi_123 , utilizator 08:11, 14 Decembrie 2022
Veti vedea la prima infatisare, pe 20 octombrie. Daca proba nu se afla inca la dosarul cauzei, reiterati cererea dvs. . Nu ati cerut in plingere ca politia sa probeze acest lucru ? Nu v-a raspuns politia in intimpinare anexind acea proba video ? Daca nu, veti cere inca o data la aceasta prima infatisare, politia are acces legal la astfel de inregistrari.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
latka, utilizator
Am cerut in Plangerea catre Judecatorie :
- ca agentul constatator sa prezinte probele care l-au condus la stabilirea vinovatului;
- obtinerea probelor video de la persona juridica a probei video.
Precizez ca si in PV al politiei am solicitat consultarea probei video.
Probabil aceasta proba video este la Politie sau la Judecatorie.
Intrebari:
1. Pot intra in posesia probelor video inainte de proces sau le voi vedea doar la proces (trebuie sa fac vreo cerere catre Judecatorie / Politie ) ?
2. Era obligata Politia sa-mi raspunda si sa-mi trimita aceasta proba pentru ca am facut plangere la Judecatorie sau trebuia sa fac o plangere si la politia rutiera din Ploiesti?
3. In "Plangerea" catre Judecatorie am solicitat anularea PV si a amenzii din motivele ca agentul constatator nu a stabilit corect locul , cauza si vinovatul accidentului.
Judecatorul va stabili doar ca eu sunt vinovat/nevinovat, sau va stabili si ca celalat sofer este vinovat (caz in care pot cere daune pentru distrugerea mainii mele-care a fost dusa la dezmembrari).
Multumesc
1. Daca politia nu v-a raspuns prin intimpinare legat de acea proba video si nu ati primit nici o copie in acest sens, inseamna ca nu exista inca la dosarul cauzei acea proba video. Veti cere obtinerea ei la prima infatisare.
2. Daca nu ati cerut expres in plingerea contraventionala ca politia sa faca acest lucru, sigur politia nu s-a sinchisit. Dvs. tot vreti sa consultati acea proba video, legal nu aveti inca acces.
3. Ati procedat gresit, trebuia sa scrieti in plingere ca solicitati anularea PV de contraventie, pe motiv ca "agentul constatator nu a stabilit corect locul , cauza si vinovatul accidentului", in pofida faptului ca exista proba video care arata clar acest lucru, in posesia operatorului economic X, din apropierea locului in care a avut loc accidentul, care are camera de supraveghere video a zonei. Presupun ca nu au existat martori si agentul constatator nu a vazut direct cum s-a intimplat.

Judecatorul va stabili doar ce cereti, anularea PV de contraventie.

Pentru a va recupera paguba va trebui sa deschideti alt proces, impotriva celui care v-a cauzat-o. Veti avea acea proba, de la primul proces.
Multumesc
Buna seara,

Va rog sa-mi mai raspundeti la cateva intrebari pentru procesul de pe 20 oct.:
1. Daca nu am avocat, pot sa pun intrebari polistului si celuilalt sofer (care conducea un taxi cu clienti) care a facut accidentul. Daca da, cand pot pune intrebarile (dupa ce vorbesc ei sau imi spune Judecatorul cand)?
2. Daca ma declara vinovat , trebuie sa fac recurs pe loc sau in cat timp si unde?

Propunere: Ati putea sa ma reprezentati dvs. in procesul din 20 oct. din Ploiesti (am probe clare ca sunt nevinovat si as vrea sa mi se plateasca si masina pe care am fost obligat s-o dau la dezmembrari).
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut un accident auto fara victime. procesul verbal ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier dritaS dritaS buna ziua, Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)