Adam Grecu a scris:
@carol_lorac,
Efectiv nu stiu ce doriti de la mine prin continuarea la nesfarsit a acestor discutii! Vreti sa ma faceti de ras in fata celorlalti useri de pe forum ca nu am cunostintele dvs. tehnice? Daca aveti impresia ca vreau sa am o disputa cu dvs., va inselati.
domnule adam grecu, de unde v-ati format ideea ca as avea ceva cu dvs ? daca memoria va joaca feste, va reamintesc ca in postarea dvs anterioara ultimului mesaj ati scris :
Data post: Marti, 29 Decembrie 2009, 14:31
@carol_lorac,
Desi ati fost invitat sa aduceti argumente in favoarea afirmatiilor privind laculele tehnice in domeniu de care dau dovada unii useri, nu ati facut-o, mai mult in mesajul pentru initiatorul acestui topic, subliniati ca ar fi strecurat niste neadevaruri
in mesajul meu anterior am revenit cu alte precizari tehnice suplimentare (la solicitarea expresa a dvs) celor din mesajul precedent scris de mine pentru ca toti userii sa inteleaga si partea tehnica a postarilor, nu numai cea legala.
a veti dreptate cu tot ce-ati scris despre Contractul de furnizare a energiei termice pe care CET-ul il are incheiat cu asociatiile de locatari/proprietari, insa aceste contracte sint facute de juristi si avocati fara pregatire tehnica si este menit a descuraja debransarile de la sistemul de incalzire centralizata. cei care se "lovesc" cel mai des de aceste contracte (ma refer la personalul tehnic al furnizorului) nu au nevoie decit de foarte putine elemente din acel contract, amanunte pe care chiar dvs le-ati enumerat :
Ma refer in special la respectarea cantitatilor de energie termica contractata, precum a parametrilor de presiune si temperatura, functie de temperatura exterioara
referitor la defectarea sistemului de masura ... nu vi se pare dubios ca nu au intregrat in acel contract si obligativitatea lor de a-l inlocui in maxim 24 sau 48 de ore ? ei au tot interesul sa factureze la pausal deoarece este mult mai avantajos acest sistem de calcul si nu poate fi verificat si probat acel consum decit prin calcule teoretice,asociatiile de locatari/proprietari neavind acces la parametrii tehnici ai agentului de incalzire sau al apei calde, deci neavind niciun fel de proba in instanta. pe cind la aparatele de masura de la intrarea in bloc/scara, asociatiile pot verifica oricind datele, acestea fiind memorate si stocate in aparatura
acel contract prevede drepturile si obligatiile fiecareia din parti, dar asociatiile au mai multe obligatii si mai putine drepturi iar firma furnizoare mai multe drepturi si mai putine obligatii. va rog chiar sa incercati a merge la firma de care apartineti si sa solicitati modificarea unuia sau mai multor articole, sau completarea contractului cu anumite clauze in favoarea asociatiei dvs si raspunsul lor va fi, in cel mai fericit caz "aveti dreptate, dar nu putem modifica contractul, fiind un contract standard". si-atunci va intreb eu ce alte drepturi mai avem in afara de cel de a plati ceea ce consumam (daca aparatura de masura functioneaza) sau nu consumam (diferenta pe care o scot din calcule teoretice cu parametri necontrolabili de catre asociatii, in cazul platii la pausal) ???
chiar dvs ati scris despre furnizor
"vor gasi o multime de obligatii ale furnizorului - aspecte pe care acesta nu prea le respecta (din diverse motive)"
cu alte cuvinte, asociatiile si furnizorii au impartit frateste drepturile si obligatiile .... asociatiiile au numai drepturi de respectat iar firmele furnizoare numai drepturi :D
cum incalca asociatia o clauza, firma se sesizeaza imediat, insa nu acelasi lucru face atunci cind ea insasi incalca unul sau mai multe dintre drepturile utilizatorilor