buna ziua as avea si eu o intrebare.o prietena a fost concediata pe motiv de parasirea locului de munca cu 17 nemotivate dar neavand cercetare prealabila.a dat in judecata firma si a castigat anularea deciziei de concediere.intrebarea mea este :se anuleaza nemotivatele?pt ca angajatorul nu le-a anulat si i s-a predat statul de plata cu nemotivate.multumesc
buna ziua.am avut un proces cu patronul la care am lucrat si mi s-a dat castig de cauza dar el nu a respectat sentinta(sentinta spunea anularea deciziei de concediere decizie ce continea 17 nemotivate)iar el nu mi le-a anulat si eu am facut plangere.
S-a anulat decizia de concediere nu motivele . S-a anulat decizia deoarece angajatorul v-a concediat fara a respecta prevederile Codului muncii , nu a ecfectuat cercetarea disciplinara . De ce sa fie anulate absentele , dvs. ati prestat activitate si angajatorul v-a pontat nemotivat ? Daca da, atunci trebuia sa solicitati si plata acelor 17 zile lucrate .
sa explic:de pe data 2 iunie-30iunie am nemotivate restul lunilor pana in decembrie sunt pontata.instanta a decis reincadrarea in munca dar nu a specificat data iar patronul a decis de unul singur incadrarea mea de pe 29 iunie.
Sa inteleg ca angajatorul v-a repus in drepturi la sfarsitul lunii iunie, adica 29,! Cand a ramas definitiva sentinta tribunlului, in aprilie, mai? Daca a ramas definitiva in una din cele 2 luni atunci angajatorul e4ste in culpa pentru ca v-a "obligat" sa faceti acele absente nemotivate, nerespectand acea hotarare judecatoreasca. Altfel...
Reintegrare
costel58
In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul ... (vezi toată discuția)