avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura civila

buna ziua as avea si eu o intrebare.o prietena a fost concediata pe motiv de parasirea locului de munca cu 17 nemotivate dar neavand cercetare prealabila.a dat in judecata firma si a castigat anularea deciziei de concediere.intrebarea mea este :se anuleaza nemotivatele?pt ca angajatorul nu le-a anulat si i s-a predat statul de plata cu nemotivate.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 30 Decembrie 2009
buna ziua.am avut un proces cu patronul la care am lucrat si mi s-a dat castig de cauza dar el nu a respectat sentinta(sentinta spunea anularea deciziei de concediere decizie ce continea 17 nemotivate)iar el nu mi le-a anulat si eu am facut plangere.
S-a anulat decizia de concediere nu motivele . S-a anulat decizia deoarece angajatorul v-a concediat fara a respecta prevederile Codului muncii , nu a ecfectuat cercetarea disciplinara . De ce sa fie anulate absentele , dvs. ati prestat activitate si angajatorul v-a pontat nemotivat ? Daca da, atunci trebuia sa solicitati si plata acelor 17 zile lucrate .
da dar eu nu vreau plata acelor zile eu vreau sa mi se anuleze nemotivatele pentru a putea intra in somaj.imi puteti spune ce trebuie sa fac?
sa explic:de pe data 2 iunie-30iunie am nemotivate restul lunilor pana in decembrie sunt pontata.instanta a decis reincadrarea in munca dar nu a specificat data iar patronul a decis de unul singur incadrarea mea de pe 29 iunie.
Sa inteleg ca angajatorul v-a repus in drepturi la sfarsitul lunii iunie, adica 29,! Cand a ramas definitiva sentinta tribunlului, in aprilie, mai? Daca a ramas definitiva in una din cele 2 luni atunci angajatorul e4ste in culpa pentru ca v-a "obligat" sa faceti acele absente nemotivate, nerespectand acea hotarare judecatoreasca. Altfel...

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a ca brasov ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a CA Brasov a fost anulata decizia de concediere pe baza presupuselor absente nemotivate, care s-au dovedit ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in litigii de munca (anulare decizie de concediere) liliaxinte liliaxinte Am fost angajata la o firma pana in septembrie 2012, cand am fost concediata ilegal. Din acest motiv am dat firma in judecata si am solicitat anularea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare costel58 costel58 In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul ... (vezi toată discuția)