Armenteros a scris:
Stimata doamna
....Daca nu au existat pe aceste liste data afisarii, solicitati instantei anularea aplicarii penalitatii, pentru ca nu se poate calcula valoarea penalitatilor.
Am vazut si acea propunere din 27 februarie 2006, de 0,1% si scrie clar ca se va aplica de la urmatoarea lista de plata. Acolo era o propunere, important e ceea ce s-a aprobat, ca poate s-a aprobat 0,2% Oricum, nu avea voie sa va aplice acea penalizare pentru restantele din urma.
Apoi, daca au depus in instanta istoric de plata cu penalizari de 0,2% solicitati P.V. de la sedinta in care s-a decis aplicarea penalizarilor. Dupa suma de 0,1% vad ca scrie "propusa in Ad. Gen. din 12.02.1995" dupa care este taiat acel fragment. Poate exista si la acea data un sistem de penalizari.
Tot legat de penalizari, valoarea acestora nu are voie sa depaseasca valoarea intretinerii. Asa scrie la lege, asa ca cele 1650 de zile pe care ei le-au luat in calcul... nu merge, pentru ca, in acest caz, valoarea penalitatilor ar depasi valoarea intretinerii pe luna respectiva.
Semnatura a apare pentru ca, banuiesc, noua firma care se ocupa de administrare v-a dat in judecata. Corect?
Am o intrebare foarte importanta: Cand ati primit prima somatie scrisa din partea asociatiei? Va intreb pentru ca, legal, datoriile mai vechi de trei ani se prescriu daca nu s-a intreprins nimic in acest sens.
Foarte ciudat mi s-a parut chitanta. Scrie suma incasata, date de identificare iar la "reprezentand" scrie chelt. octombrie dar nu specifica anul, tinand cont ca este vorba de un restantier, trebuia sa faca in asa fel incat sa scrie ceva de genul.
Tinand cont ca ati scris atat de mult si ati pu si ceva probe... cei cu mai multa experienta va vor da un raspuns mult mai competent decat al meu.
multumesc de raspuns,
da, noua as. de proprietar ma actioneaza in instanta, printr o avocata particulara, ( presupun ca avocata firmei care ne administreaza blocul din mai 2008 ) , dar, cea ce nu am inteles eu este ca,
noua administratie, deindata ce nu a facut calculele cheltuielilor din 2005, cum de a validat acea lista din anul 2005 depusa in instanta, cu semnatura si parafa lor ! ???
eu am cerut noi administratie in anul 2008, sa controleze administratia pe care au preluat o, pe perioada 2003 - 2008 , motivand ca este plina de errori si ilegalitati
ei spunandu mi ca, ei preiau administratia blocului din mai 2008 si nu ii intereseaza si nu raspund de cea ce o facut fostul administrator
astfel arata majoritatea afiselor [URL=
[ link extern ] ],
eu nu vad pe ia data afisari ! ma insel eu cumva ? nici macar restanta mea sau a altora nu este trecuta, sau vre o penalizare ! nu este semnata ! si parafata cum prevede legea
si, nu stiti cumva legea prin care pot cere : "...solicitati instantei anularea aplicarii penalitatii...." ?
multumesc anticipat
referitor la ciorna a adun.gen. al ad. generale din 27 februarie 2006, nu cunosc hotarirea definitiva ! deoarece, precum am spus, nu mi se ofera nici un act pe care am solicitat o ! si aceasta ciorna mi o oferit o secretarul blocului din prietenie / simpatie, ca si el stie ca a fost haos in blocul nostru , din cauza ilegalitatilor nenumarate in perioada de 20 de ani !
referitor la : 12.02.1995 poate, o fi existat o hotarire....., dar, acea hotarire, SUNT SIGURA : 100 % ca NICIODATA NU SA PUS IN APLICARE ! pana la mine ....., exista doar ca teorie, nu si in practica ,
multumesc din suflet pentru confimare ! astfel stiam si eu, ca nu se poate aplica penalizare pentru restantele din urma, acum, trebuie sa caut doar legea care interzice asta
iar eu nu stiu de vreun istoric depus in instanta, am primit doar acest singur tabel pe anul 2005 , nu stiu daca exista la dosarull depus in instanta ? in orice caz, maine, poimaine ,ma duc sa solicit sa vad ce este in dosar, sper sa mi se deje acces la dosar sa vad ce acte sunt depuse in ia
si ma intrebati, : "...Cand ati primit prima somatie scrisa din partea asociatiei? Va intreb pentru ca, legal, datoriile mai vechi de trei ani se prescriu daca nu s-a intreprins nimic in acest sens..."
nu am primit dupa cunostinta mea, nici o somatie in acest sens ! adica, sa mi se spuna ce suma datorez si va spun si motivatie de ce nu am primit ani in sir !
deoarece, fostul administrator, nu dorea sa se ajunga in istanta !
si pentru ca, administratia mea, pana anul acesta in data de 13. 04. 2009 au fost as. de LOCATARI, desi de peste 10 ani, toti suntemi proprietari,
ca urmare, as. de LOCATARI fiind in ilegalitate pana anul acesta, presupun ca, nu puteau interprinde nimic, nici somatie sau efectiv nu le o pasat !
da, aveti dreptate, cheltuielile fiind in luna ian 2005 = 257.4 x 0, 2 % x 1650 zile = 841.50
si ei au concluzionat : 851. 50 find mai mare decat 257.4 , ramane doar VALOAREA IN SINE ,
iar eu nu inteleg ce este valoarea in sine ? am facut administratie acum 20 de ani ....
referitor la chitanta, este vorba de octombrie 2009, da, trebuie complectat corect...., dar, cand nimeni nu te controleaza ! nici nu iti pasa sa faci ceva conform legi, iar la noi in bloc, asta este p practica normala !
multumesc oricum pentru tot distins domn Armenteros si da, sper la cat mai multe raspunsuri posibile