avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e ...

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e vb de imprumut. Vreau sa ii dau fratelui meu o suma pt apartament si face pe numele lui credit pt diferenta, insa o sa locuiesc si eu acolo. As fi vrut ceva la notar cum ca daca ne certam si plec sa imi dea partea mea cu care am contribuit. Se poate face asa cv la notar?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
AlinaMaria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:56, 13 Noiembrie 2020
Păi nu are cum, pentru că o astfel de vointa a părților nu poate fi transpusă legal într-un act juridic.
Mai pe scurt: nu se poate. Nici la notar, nici la avocat.
Se poate dar...nu la notar pentru ca notarii nu vor si nici nu cred ca ii interesează.
Actul va fi făcut legal de avocat doar ca va trebui semnat de amândoi.
Dar...cred ca ar putea face si notarul actul...totusi...
Si ar fi de preferat.
Ar fi bine sa mearga la avocat ca sa mearga avocatul la notar ca sa discute daca partile s-ar intelege.
Nu in forma pe care o vrea userul, bineinteles...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In traducere: mergeti la avocat, ca dupa aia sa mergeți la notar si sa faceti un act, încă nu știm de care, dar nu pe ăla pe care îl vreti.
Act, pe care notarul nu l-ar fi făcut de la bun început.
Ne scarpinam la urechea dreapta, cu mâna stângă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt avocat de genul celor din perioada interbelica si nu genul a multor celor din ziua de astazi care cam considera ca avocatura este o afacere.Eu consider ca avocatura este o arta in ciuda faptului ca oamenii nu mai dau doi bani pe gandire.Ca sa intelegeti genul de avocat actual care imi place va pot spune ca este Barack Obama, fostul presedinte al SUA.Este de moda veche desi a guvernat de curand...

Se poate face actul juridic dar trebuie discutat si daca vor ei asa.
Se merge la consultatie si se discuta detaliile concrete pentru ca apoi avocatul sa stie ce are de facut.
Asa se lucreaza in avocatura si nu se spune faci actul cutare si gata asa cum se face la notar de unii vor un act si iese alt act juridic pentru ca in caz contrar nu este de acord notarul sa faca actul.
Avocatii au timp sa discute cu clientii si sa lamureasca lucrurile.

Act se poate face in mai multe variante dar nu o sa ma apuc sa fac gratis cateva variante de drafturi de acte juridice.
Sa mearga la avocat si se vor descurca.
Important este ca se poate si avocatul va gasi calea.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Chitanță de mână pentru o parte din valoarea apartamentului (împrumut de la părinți). aș putea obține cotă majorată la partaj? Mihaela Stefan Mihaela Stefan La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de ... (vezi toată discuția)
Un sfat anies anies Am un apartament lasat de la parinti am vrea sa l vand insa nu mai exista contractul de vanzare al apartamentului (unul din parinti este decedat) este pierdut ... (vezi toată discuția)
Notar bucuresti Cineva94 Cineva94 Buna dimineata. Caut si eu un notar in Bucuresti care ini poate face un act de vanzare-cumparare auto cu niste clauze in el. Proprietarul imi ofera garantie pe ... (vezi toată discuția)