avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e ...

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e vb de imprumut. Vreau sa ii dau fratelui meu o suma pt apartament si face pe numele lui credit pt diferenta, insa o sa locuiesc si eu acolo. As fi vrut ceva la notar cum ca daca ne certam si plec sa imi dea partea mea cu care am contribuit. Se poate face asa cv la notar?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
AlinaMaria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:56, 13 Noiembrie 2020
Buna seara. Ca idee, cam cat ar costa un astfel de contract la avocat?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Notarul nu are cum sa faca un act juridic executoriu in acest caz.
Deci, si un act facut de notar in acest caz ar fi la fel ca și un act juridic facut de avocat pe aspectul valorii executorie.
Prin urmare, se va analiza in justitie întreaga situatie de fapt si de drept fara a conta daca este stampilat de notar sau de avocat.

Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
AlinaMaria23, utilizator
Trebuie sa întrebați avocatul la care urmează sa mergeti.
La notar costul depășește 5000-6000 lei.
In funcție de situație o sa aflați și costurile.
Adica (ca idee) si daca imprumut 4000 lei persoanei tot 5000 6000 lei platesc la notar? Nici la un ctr de vanzare cumparare de locuinta de 45000 euro nu platesti 6000 lei la notar ci 3000 lei..

Eu am intrebat cat ar costa la avocat tocmati ca sunteti avocat si ati stii mai bine cat ar costa la dvs si nu la un notar...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie sa întrebați avocatul la care urmează sa mergeti.
La notar costul depășește 5000-6000 lei.
In funcție de situație o sa aflați și costurile.

Nu va luati dupa fabulatiile domnului avocat. In niciun caz nu are cum sa coste atat la notar.
In cazul unui contract de imprumut, onorariul notarial este 0,25% din valoarea imprumutata, dar nu mai putin de 150 lei.
La 45.000 euro, de exemplu, onorariul notarial este aproximativ 550 lei.
Acum inteleg cine le inoculeaza oamenilor idei absurde cum ca succesiunile costa "5000 de euro" sau "200 de milioane" sau alte sume fabuloase, incat cetatenii stau cu actele nefacute cu anii si ajung in niste incurcaturi cumplite.
Domnul avocat din perioada interbelica are grave probleme de ordin deontologic. E atat de "arta" avocatura, incat simte nevoia sa dezinformeze, ca sa atraga clienti. Va costa 6000 lei la notar, dar veniti la avocat, ca va face cu 4000, ca sa va dea senzatia ca ati facut o afacere.
Doamna, nu aveti ce sa cautati la avocat. Dati niste bani aiurea pe o creatie care nu e inregistrata nicaieri si nu are nicio valoare juridica. Avocatul va suceste, va invarteste si va redacteaza un document de aveti senzatia ca e conventia de la Haga, dar actele redactate de avocati nu sunt titluri executorii. Mai exact, daca fratele dvs nu isi executa obligatia de a va restitui banii, hartia de la avocat va foloseste...la toaleta. Mai pe romaneste, nu o sa aveti cu ce sa il constrangeti..
Adresati-va unui birou notarial, unde puteti incheia cu fratele o conventie de constituire a unui drept de uzufruct sau de abitatie viagera, cu titlu oneros, in schimbul sumei pe care ati convenit sa i-o dati.
Sau cu banii respectiv, cumparati si dvs o cota parte din imobil.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator
Va multumesc pt raspuns!

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Chitanță de mână pentru o parte din valoarea apartamentului (împrumut de la părinți). aș putea obține cotă majorată la partaj? Mihaela Stefan Mihaela Stefan La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de ... (vezi toată discuția)
Un sfat anies anies Am un apartament lasat de la parinti am vrea sa l vand insa nu mai exista contractul de vanzare al apartamentului (unul din parinti este decedat) este pierdut ... (vezi toată discuția)
Notar bucuresti Cineva94 Cineva94 Buna dimineata. Caut si eu un notar in Bucuresti care ini poate face un act de vanzare-cumparare auto cu niste clauze in el. Proprietarul imi ofera garantie pe ... (vezi toată discuția)