avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Renuntare la mostenire.
Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem proprietati de impartit. Avem doar o suma de 7.000 lei ce se afla in banca.
Stie cineva o cale mai scurta si accesibila privind declaratia surorii mele de renuntare la mostenire.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
hlli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vali Popescu , utilizator 11:27, 7 Decembrie 2020
Este vorba de art. 18, al. 4 din Legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale:
[ link extern ]
Pe site Consulatului de la Toronto scrie ca pentru servicii notariale trebuie să te legitimeze cu acte românești. La fel face precizarea și pe MAE.
De la Consulatul de la Toronto nu răspunde nimeni la s-mail.
Suntem intr-un cerc vicios.
Cata vreme legea 36/1995 permite si persoanelor fizice straine sa solicite serviciile consulare, pot scrie ei pe site ce vor, nu are nici o relevanta. Daca, de exemplu, sora dvs ar fi renuntat la cetatenia romana, cum se mai legitima? (ca tot fiica mamei ar fi ramas)
Buna ziua, Noi suntem in aceeasi situatie ca cea prezentata mai sus, nepotii mei, cetateni canadieni, vor sa faca o declaratie de renuntare la succesiune dupa bunica lor care a murit in 2016 (subiectul este schimbarea concesiunii locului de veci) au asteptat 2 luni sa primeasca un raspuns de la Consulatul Roman din Toronto din cauza carantinei, acum vor sa se adreseze unui notar public particular si nu stiu ce ar trebui sa declare textual in aceasta declaratie, ati putea sa ne dati un exemplu ?
Modelul de declarație vi-l da un notar din Ro. Doar pe acel tipic trebuie facuta declarația. Dar, cum spuneam mai sus, trebuie supralegalizata declarația. Acest lucru este foarte greoi în Canada și de lunga durata. Sfatuiti-va cu un notar din Ro.

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)