avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Renuntare la mostenire.
Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem proprietati de impartit. Avem doar o suma de 7.000 lei ce se afla in banca.
Stie cineva o cale mai scurta si accesibila privind declaratia surorii mele de renuntare la mostenire.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
hlli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vali Popescu , utilizator 11:27, 7 Decembrie 2020
"Declarația de renunțare se face în formă autentică la orice notar public sau, după caz, la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, în condițiile și limitele prevăzute de lege." (art.1120 alin,2 Cod civil)

Nici supralegalizarea, nici apostila, nici traducerea nu va ajuta. Ele nu inlocuiesc forma autentica. Iar in Canada, notarii nu au astfel de atributii/competente. Eu nu autentifica, ci doar legalizeaza semnaturile. In plus, declaratiile date la notari canadieni, nu se inregisreaza in Registul National de Evidenta a Optiunilor Succesorale. Ceea ce inseamna ca in Romania o astfel de declaratie nu apare inregistrata nicaieri. O sa dati niste bani pe o hartie pe care care nu o sa o accepte niciun notar din Romania.
Mai pe scurt: Ori vine in tara, ori face declaratia la Ambasada sau Consulat. Daca declarantul este cetatean roman (sau a fost) si cunoaste limba romana, nu au de ce sa refuze intocmirea unei astfel de declaratii.
Multumesc pentru raspuns, dumneavoastra cum veti rezolva?
Buna ziua, nu sunt si nu au fost cetateni romani , sunt nascuti acolo , nici nu cunosc prea bine limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)