,,O variantă nouă a coronavirusului, cunoscută drept E484K, a fost detectată la 70% din pacienții internați într-un spital din capitala Japoniei, Tokyo.
Mutația îi îngrijorează pe oamenii de știință, deoarece aceștia cred că mutația ar putea fi rezistentă la vaccinuri, informează Antena3."
[ link extern ]
Daca această mutație a virusului rezista la vaccin ar trebui facuta testare zilnica a celor care vin din străinătate.Nu mai contează tara.Deci, nu ma refer la.testare doar a celor care vin din Japonia.
Este posibil ca deja sa fie prin Europa această mutatie și atunci chiar nu mai contează tara din Europa de unde vine omul.
La cati japonezi umbla prin Europa de Vest...
Daca rezista la vaccin dam de belea rău de tot.
Sper sa nu reziste la vaccin.Inca nu este sigur 100% ca ar rezista dar ar fi bine sa se ia masuri.
Nu.stiu care ar fi situatia cu cei care au trecut prin boală și ce risc ar exista sa se infecteze ca și cum nu ar fi trecut prin boală.
Nu ma refer doar la cei care nu au dezvoltat anticorpi ci la toți.
Tulpina braziliana sta bine împreună cu cea britanică si nu ar fi exclus sa fie la fel și cu mutația japoneză a virusului.
La noi nici nu prea se fac secventieri.
O va vedem dacă a ajuns și în alte state care fac secventieri și cercetează cu atenție.
Noi încă avem grave probleme cu tulpina britanică si sa mai avem și o tulpină rezistentă la vaccin chiar ne-ar scoate din uz.
De abia ce erau calmi cei vaccinați...
Cred ca s-ar supăra foarte rău să devină ineficient vaccinul.
Și medicii ar fi din nou grav expuși la infectare, nu neapărat în spital de această dată.