avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avut o zi foarte proasta astazi.
Acum am auzit ca s-a.gasit la Suceava mutația japoneză la o persoana care nu a călătorit în străinătate.
Este o veste extrem de proasta...

Deci, avem varianta japoneză deja în România.

Ar.fi evoluat din tulpina britanică, am inteles eu.

Nu exista posibilitatea ca aceasta mutație sa fi evoluat în România la fel cum a evoluat în Tokyo în mod independent și fără vreo legătură cu străinătatea?
Este o varianta foarte posibilă.

Tulpina japoneză a fost descoperita prin martie în Japonia.
Cam.scurt timpul.ca sa ajungă în România.

Tulpina japoneză trebuie sa fi apărut în ianuarie-februarie 2021 în Japonia și japonezii sa nu.fi stiut sau a aparut independent in România prin evoluție mutanta identica ca in Japonia.

Ce varianta va pare mai credibila?

Sau a aparut in urma cu mai multe luni și a ținut secret și Japonia?
Nimic nu mai este de mirare dar dacă se tine secret este foarte rău.

As fi curios cati japonezi au venit în România în ultimele 2 luni.
Sau cati au venit din Japonia în România.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Dr. Valeriu Gheorghiţă a zis ca vaccinul Pfizer da eficienta de 91% împotriva mutatiei japoneze.
Israel a fost foarte bine informat sau a avut foarte mult noroc...
Israelul numai Pfizer a folosit.

Asa speram cu privire la România...Dar...se pare ca exista o foarte mare diferență...

Premierul Cîțu a înțeles în sfârșit ca are mare nevoie de sprijinul BOR pentru vaccinare pe scara largă.
BOR va da la enoriași broșurile cu vaccinarea.
.ceea ce a facut și anterior.

Însă, pana una alta, nu au ei doze de vaccin pentru vaccinare la cati s-ar vaccina.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a spus ceva adevărat.
Cu cât se vaccinează mai mulți.cu atat nu vor apărea noi mutații ale virusului.
Problema este insa aceea ca este imperios necesar sa se întâmple la nivel mondial și nu numai național intrucat mutațiile pot apărea oriunde în lume și apoi sa sosească în România...

Ne prea rezolvam nimic daca rezolvam la.nivel național și nu se rezolva și la nivel mondial...

Este clar ca trebuie o vaccinare la nivel mondial.
Sunt unii atat de ,,inteligenți " incat afirma ca vaccinul face mutații ale virusului la cei nevaccinati tocmai datorita vaccinării altora.
Adică nu cei vaccinați ar face mutațiile...

Mie imi pare imposibil asa ceva.
Nici măcar de o teorie a conspirației nu poate fi vorba în acest caz al.celor ,,inteligenți " care cred asa ceva.

Ce le-ati spune acestora?

Eu nu pot spune nimic în afara de faptul ca ar fi imposibil asa ceva.

Sunt.si persoane cu studii superioare printre aceștia, ceea ce este chiar socant...
Parca v-am mai postat link-ul asta.

[ link extern ]

Eu sunt de parere ca era inevitabil sa se înceapă vaccinările în masă.

Ce parere aveți?

Este însă bine sa existe dreptul la opinie în domeniul medical și nu sa nu aiba voie nimeni sa vorbească.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este însă bine sa existe dreptul la opinie în domeniul medical și nu sa nu aiba voie nimeni sa vorbească.

Cum poate exista dreptul la opinie (in orice domeniu) si in acelasi timp sa nu ai dreptul sa te exprimi !?!

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)