avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Legat de "garantie" vaccin, un prim studiu recent spune ca:
"CDC: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul".
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
latka, utilizator
O persoană vaccinata in ianuarie 2021 când ar trebui revaccinata?
Pe înscrisul cu vaccinarea scrie 20 mai 2021
Cat timp este valabil vaccinul în străinătate ca sa nu intri în carantină?

Eu am vrut sa ma vaccinez în aprilie sau in mai ca sa prind acele 4 luni despre care se vorbea și sa pot merge în străinătate fără discuții controversate.

Ar trebui sa anunțe și ei oficial ceva ca sa știm când sa ne vaccinam.
Daca ar fi o garantie de 8 luni în sensul de a nu întra în carantină in străinătate și apoi la întoarcerea în România este cât de cât bine.
Mai demult va ziceam eu de 2 ani la Pfizer dar nu s-a mai spus nimic si nici nu s-a stabilit ceva oficial.
D-le avocat , tocmai mi-am luat la puricat adeverinta mea de vaccinare ( are si titlul in engleza “ vaccination certificate “ ) si NU exista o data pentru re-vaccinare . Si eu m-am vaccinat tot in ianuarie . Dupa datele mele personale , scrie doar tipul de vaccin , numarul lotului , data expirarii ( a lotului de vaccin , nu a rezultatului vaccinarii ) si data vaccinarii . Pe urma , datele centrului de vaccinare si semnatura electronica . Nimic mai mult . Marturisesc , m-am ingrijorat nitel , ar fi fost foarte important de stiut - nu ca nu m-as fi revaccinat , as face-o ori de cate ori e nevoie , mi-e cumplit de dor sa-mi vad nepoteii si altfel decat pe telefon , cum o fac de mai bine de un an , cu toate ca suntem la nici 200 km distanta . Un oficial UE anunta la tv cu vreo doua ore in urma ( regret , nu am fost atenta cine anume era ) ca pana in mai vor trebui sa emita aceste certificate , urmand ca fiecare stat sa hotarasca ce inlesniri vor acorda turistilor in baza acestora . Pare ca nu va fi ceva unitar la nivel UE .
CHKa, utilizator

latka a scris:

Legat de "garantie" vaccin, un prim studiu recent spune ca:
"CDC: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul".
[ link extern ]

Da, am văzut și eu la TV.
Ar fi foarte bine dacă ar fi asa intrucat principala problema o constituie transmiterea virusului.

Daca virusul nu se va transmite atunci ar trebui sa fie ceva unitar la nivelul UE.
Doar ca rămâne întrebarea cât timp ar avea efect vaccinul.
Când vom afla acest lucru?

Nu am observat sa existe discuții pentru revaccinarea celor vaccinați.
DSP sau alții nu au spus nimic despre situatia celor infectati după vaccinare si daca au transmis virusul sau nu, la alți membrii ai familiei.
Nimeni nu a zis nimic, nici măcar cei infectati după vaccinare.

Cei vaccinați și infectati ulterior ar mai trebui sa poarte masca după vindecare?
În mod normal, aceștia ar trebui sa fie scutiți sa poarte masca.
Aveti alta opinie?
Care ar mai fi justificarea ca aceștia sa mai poarte masca?

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)