avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,AstraZeneca a livrat doar aproximativ 30 de milioane de doze din totalul de 80 de milioane promise UE pentru primele trei luni ale anului. Cantitatea nu a fost suplimentată, în ciuda solicitărilor repetate ale oficialilor UE.

Potrivit companiei AstraZeneca, Marea Britanie se folosește de o clauză în contractul său de furnizare prin care împiedică exportul de vaccinuri până când piața britanică este complet deservită."

[ link extern ]

Britanicii mereu fac lucruri de acest fel.
De aceasta data au si un contract la baza și este și normal ca fiecare tara sa isi apere în primul rand proprii cetățeni.

Chiar nu înțeleg de ce se tot luptă UE cu Marea Britanie când poate fi mai simplu un acord cu Rusia pentru vaccin.
Daca da dezlegare UE nici România nu.ar mai avea retineri.
Oricum, AstraZeneca prezintă anumite probleme care mie nu imi inspira deloc încredere.
În mod sigur nu le-ar conveni britanicilor asa ceva deoarece Rusia poate acoperi mult mai bine dozele.de vaccinuri necesare decât ei.
Parca este si mai.ieftin vacinul rusesc.decat cel.de la AstraZeneca.

Nu mai rețin insa cine se plângea,cum ca, Rusia ar fi luat ceva din secretele lor cu privire la vaccin.
Cei de la AstraZeneca?

În cazul vaccinului Sputnik V au existat tromboze după vaccinare?
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul vaccinului Sputnik nu am vazut publicate date despre teste, efecte secundare etc.
Dar cine ar putea sti daca exista sau nu tromboze dupa administrarea celor doua vaccinuri ( Sputnik si cel chinezesc ) ? Doar cei care le-au fabricat , nu-i asa ? Si ei nu pun la dispozitia EMA date relevante care le-au fost cerute , acesta e motivul pentru care nu este inca aprobat . Oricum , si daca ar fi cat se poate de transparenti , n-am idee cata baza poti pune pe ceea ce ar prezenta ei la verificat , sunt tari care pur-si-simplu nu prezinta incredere . In documentarul de care va vorbeam se relata ca , in USA , companiei Moderna i s-a respins ultima faza de testare doar pentru ca nu era suficient de mare procentul de negri intre cei testati . Si asta deoarece voluntarii s-a intamplat sa fie mai mult albi , si nu-i deloc simplu sa gasesti oameni dispusi sa se ofere cobai . Asa ca au reluat campania de recrutare pana au ajuns la un procent de 37% negri si hispanici , si - spuneau ei - asta i-a intarziat o vreme . Tocmai rigurozitatea cu care agentiile medicamentelor dau aceste aprobari te fac sa ai incredere , si increderea populatiei e ( putin spus ) esentiala .
Au fost efecte secundare usoare, normale, cu febra și altele asemănătoare la Sputnik V.
La începutul vaccinării în Rusia am și discutat noi un pic pe aici.Parca prin august 2020.

Trebuie sa pună la.dispoziție documentele pentru ca altfel nu se poate.

Rusii sunt mândri și nu cred ca s-ar tine de prostii ca sa se facă de ras cu Sputnik V, mult lăudatul lor vaccin botezat în mod simbolic.
Daca ar fi existat probleme de genul AstraZeneca am fi aflat din presa internațională.
Nu știu insa daca acoperă mai multe tulpini acesta fiind un aspect foarte important.

Vladimir Putin se vaccinează si el.
A așteptat ceva vreme.

[ link extern ]

Despre vaccinul chinezesc nu știu mai nimic dar nu am deloc încredere în chinezi.
Sa îl.dea cui vor ei dar nu noua.
Cine știe ce o mai fi cu vaccinul lor.
,,Germania vrea vaccinul Sputnik V și anunță ca va semna un contract rapid cu Rusia dacă UE nu va face nimic în acest sens"

[ link extern ]

Au dreptate germanii...

Ungaria, Cehia și Slovacia au vaccinat deja.
Ei au insa.si.foarte grave probleme cu infectarile și chiar nu aveau timp.sa aștepte.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)