avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot n-ati lamurit din ce palarie medicala ati scos acea limita de varsta de exact 28 de ani ?
V-am spus, pentru a se elimina riscul de tromboze.
Pana lamuresc cercetatorii pot fi vaccionati tinerii ca sa facem un pas inainte.
Vreti sa spuneti ca exista risc de tromboze si la cei intre 18 si 28 de ani?
Pana in prezent nimic nu sustine asa ceva.
Daca ar fi vaccinați studenții cu AstraZeneca ar putea sa se facă cursuri și seminarii la facultăți.
Considerați ca nu ar exista risc de transmisie a virusului daca s-ar începe facultățile și nu ar fi vaccinați?
Daca asimptomaticii nu prea ar transmite apare întrebarea cum ar fi mai bine, sa înceapă facultățile doar cu vaccinarea studenților cu AstraZeneca sau fără vaccinare?

Contează foarte mult ca studenții sa fie prezenți la.cursuri și seminarii ca sa existe un învățământ eficient.
Avem nevoie de medici și de alți intelectuali care sa fie foarte bine pregătiți profesional încă din facultate.

Excedentul de AstraZeneca trebuie folosit rapid.
Daca tarile nordice iau o pauza cu vaccinarea cu AstraZeneca am putea sa profitam.
Ce ziceti?

Oare se tem studenții de la medicina de AstraZeneca?
Ar trebui văzut ce opțiune au si ce vor.
Mai sunt și cei din anul V care ar putea fi de mare folos la ATI daca situatia medico-sanitara va degenera.

În plus, dacă foarte multi studenții de la medicina s-ar vaccina cu AstraZeneca ar da și încredere populatiei.
Ei nu sunt pe.dinafara cu vaccinarea dpv profesional medical...as zice eu...
Ei sunt medicii de mâine...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

V-am spus, pentru a se elimina riscul de tromboze.

Si unde scrie ca riscul de tromboze este eliminat fix de la 28 de ani (inclusiv), in jos ? De ce nu sub 35 de ani, sau sub 45 .

Iar in legatura cu vaccinarea, tinerii, fie ei studenti sau nu, aleg ce vor, asa cum faceti si dvs. Sau s-o fi schimbat legea si acum esti obligat sa te vaccinezi, si cu un vaccin anume ?
Nu stiu daca e interesat cineva , vorbeam cu cateva zile in urma de un documentar pe canalul Discovery Science , se numeste “ Vaccinul Covid-19 “ . Se intampla ca e reluat azi , la ora 21.35 . Il recomand cu caldura , este extrem de interesant si raspunde multor intrebari care au aparut in spatiul public , inclusiv despre acea controversata tehnologie ARN mesager , prezetata chiar de cercetatorii care au descoperit-o . De asemenea , cum s-a ajuns la crearea vaccinurilor , la testarea lor , ce exigente le-au fost impuse , cum s-au implicat autoritatile , etc . Va va creste increderea in vaccinuri ( parerea mea ) daca-l urmariti , va asigur ca nu-i pierdere de timp , dimpotriva , e un castig .

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)