avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu scrie nicăieri de 28 de ani dar dacă au doze de vaccin este bine sa le folosească și ar fi util în aceasta direcție.Nu cred ca vor face tromboze cei sub 28 de ani și se va dovedi ca nu vor exista probleme.Nu trebuie sa existe riscul sa moara nimeni. Aceasta este ideea.

S-au retras mai mult de 33 000 de persoane de la AstraZeneca.
Deci, au 33 000 de locuri disponibile.
Pana se lămuresc vaccinează si gata.
Nu am zis sa fie nimeni obligat la AstraZeneca dar trebuie folosit vaccinul și este clar ca nu ucide in serie dar dubiile înlătură entuziasmul populatiei.

Am ratat documentarul data trecuta.
Am uitat sa menționez.
Nici astazi nu cred ca îl pot vedea pentru ca acolo unde am UPC (actual Vodafone la București) nu voi putea fi pentru ca ma prinde ora 22, celebra ora 22 și nu o sa mai pot pleca.
Nu cred ca politia ar aprecia interesul meu deosebit pentru vaccinare si strategia de combatere a pandemiei...si...ar aplica legea...
Daca ar fi fost ora 23 m-as fi incadrat in timp.
Pentru unele lucruri poate conta mult o ora iar pentru altele mai deloc dar nu eu fac legea.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
Și cum s-ar putea materializa juridic vaccinarea celor între 21 și 28 de ani, prioritar fata de categoriile vulnerabile? Fie chiar și cu Astra Zeneca, sau mai ales cu acest vaccin.

Eu spun ca ar fi cea mai proastă idee.
Daca restul nu vor vrea sa se complice nu vor avea de ales.
Vaccinarea studenților ar fi deosebit de utila daca vaccinul combate transmiterea virusului in proporție de peste 90%.
Este ceva ce nu se putea avea în vedere anterior apariției acestei probleme.

Eu zic ca ar fi cea mai buna varianta ca sa ne mișcăm repede cu AstraZeneca.
A tine facultățile inchise este ceva foarte rău.
Studenții nu se pot pregăti suficient de bine la FF, mai ales la medicina.
Cei de la medicina mai fac si practica în spitale și sa fie doar medicii vaccinați este inechitabil dar și riscant.
Am inteles ca ar fi și nevoie de medici.

Decanatele ar putea întreba studenții pentru ca se poate și sa nu vrea AstraZeneca.

Ai un vaccin care trebuie folosit rapid.
Ar trebui analizata cu mare atenție varianta mea.
Ar fi bine sa fie întrebați decanii facultăților de.medicina deoarece ar putea expune un punct de vedere pertinent.

Dpv juridic prin act normativ se poate rezolva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar sunt curios cum ar arata acel act normativ, nu vad justificarea legala de a impune unei categorii de populatie strict un anumit vaccin. In plus ar fi cea mai negativa reclama facuta acestui vaccin.

Pe de alta parte sa stiti ca se vaccineaza in continuare cu Astra Zeneca, chiar daca unii si-au anulat programarile, locurile au fost ocupate de altii. In Bucuresti, de exemplu, toate centrele cu vaccin Astra Zeneca nu au locuri libere pentru programare, doar pe liste de asteptare. Urmariti comunicatele oficiale, in privinta vaccinarii.
[ link extern ] /
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba de a impune un anumit tip de vaccin ci de a se folosi ceea ce nu se folosește în condiții de eficienta maxima.Justificarea ar fi aceea ca s-ar sari peste rand.
Daca nu mai sunt doze de AstraZeneca si s-au vaccinat la rand este foarte bine dar sper sa nu mai moara nimeni.

A mai murit cineva de Covid-19 după ce a fost vaccinat?
Nu am văzut nimic în acest sens.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)