avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Îmi pare rău dar am văzut prea tarziu mesajul dvs.
Puteți spune pe scurt ce a zis.

Este îngrijorător ceea ce spune epidemiologul șef din Suedia:

,,Suedia se îndreaptă spre al treilea val al epidemiei. Epidemiologul şef: "Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea"

[ link extern ]

,,Mi se pare ciudat că noi, care suntem lângă persoanele în vârstă să nu fim vaccinați. Am avut colegi care s-au îmbolnăvit, tineri, care au petrecut mult timp în ATI și acum sunt în reabilitare. Dar, având în vedere că indicele de infectare este foarte mare unde stau eu, aștept de la o zi la alta să mă infectez. Fac tot ce pot să nu", a declarat Laura Ghibu."

[ link extern ]

Și în București situatia este îngrijorătoare.

Timișoara a ieșit din carantina prin votul celor de acolo întrucât masurile.de restrictie ale lui Arafat nu au dat rezultate.
Eu am.zis de.multe zile ca nu vor da rezultate masurile de restrictie.

A intervenit însă direct Arafat și le-a stricat bucuria...

[ link extern ]

Se va continua copierea masurilor de.restrictie din occident care nu au dat rezultate nici acolo.

Dr. Valeriu Gheorghiţă face o mutare bună in platforma si era necesara:

,,Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a arăta oamenilor înscriși pe listele de așteptare timpul estimat până când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare, astfel încât oamenii să nu renunțe la programări după ce au așteptat o lungă perioadă de timp. Anunțul a fost făcut la Digi24 de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare."

[ link extern ]

Nu știu daca ati remarcat dar am făcut aceasta recomandare de mai multe zile.
Practic, au inteles ca omul.poate refuza un vaccin după ce așteaptă mult.timp.
Eu am inteles ca as fi programat pentru Pfizer dar rămâne de vazut pentru ca în lipsa de organizare este posibil sa fie alt vaccin si sa îl.refuz.

Încerc sa fiu atent și la tulpina braziliana și Pfizer pare sa fie eficient.

Daca ești vaccinat și te infectezi bănuiesc ca se dobândește o imunitate dubla.
Stiti ceva de acest lucru?
Pe cât timp s-ar întinde imunitatea dubla?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Iata ce zice Arafat despre vaccinare, el fiind optimist:

,,Raed Arafat: Este corect, așa au spus și colegii noștri din Israel, personalul medical, după cercetările lor. Începe să existe un impact de la un anumit procent. Clar că impactul scontat trebuie să fie la un procent mai mare, de 60% sau 70%, dar probabil când ai deja 30% din populație vaccinată și crești către 40-50 la sută e clar că numărul vaccinați va avea un impact asupra răspândirii și o să o scadă. E fără dubiu.

Cosmin Prelipceanu: Și unii și ceilalți (n. red.: Israel și SUA) au observat că a scăzut numărul internărilor cu persoane în vârstă, a scăzut numărul cazurilor grave de la Terapie Intensivă și de la un anumit moment, după 50% în sus, a început să scadă simțitor numărul de internări."

[ link extern ]

Întrebarea mea este în cât timp ajungem la vaccinarea a 30% din populație?

Poate ca ar fi bine sa fie orientata vaccinarea spre 30 % din populație in zonele cu explozii de infectari, asa cum.ziceam acum vreo 10 zile sau mai mult.

Scopul.ar fi acela.de a se imuniza o zona ,,fierbinte" unde restricțiile nu funcționează mai deloc.
Imunizarea pe zone ( sau pe.orase ) ar fi o strategie foarte eficienta si inteligenta fiind de natura de a dezamorsa zonele cu proteste publice și eliminarea restrictiilor ineficiente.
Sunt nefuncționale restricțiile în aceasta forma actuala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea cota de 10 milioane de doze, initiala, era doar din repartitia pentru vaccinul Pfizer (contractul facut pentru 300 de milioane de doze). UE are acum contract pentru 4 vaccinuri si e posibil sa mai apara. Se va acoperi cererea din Romania, fara probleme. Daca nu ma insel, doar pentru ultimul vaccin contractat, cel de la J&J, unidoza, e un contract de vreo 200 milioane de doze, cu posibilitate de dublare.

CHKa a scris:

Ma framanta de o bucata de vreme o intrebare , va spun ce : la inceputul campaniei de vaccinare s-a comunicat ca Romaniei i s-a repartizat o cota de 10 mil de doze de vaccin , de vreo doua saptamani l-am auzit pe col. Gheorghita spunand ( in conferinta de presa ) ca ne-a crescut cota la 12 mil . Populatia Romaniei , traitoare in tara , nu cred ca depaseste 18 mil , maxim 19 , dintre care vreo 3 mil sunt copii , vreo - hai sa zicem - 3 mil antivaccinisti . Tot raman de vaccinat cam 12 mil persoane , deci un necesar de 24 mil doze . Ce se va face daca UE ne asigura doar jumatate din necesar ? Presupun ca la fel va fi si la celelalte tari europene , cata vreme cota s-a calculat proportional cu populatia . Oare va ramane ca fiecare tara sa-si acopere restul de doze necesare prin negocieri directe cu furnizorii ? Ce credeti ?

latka, utilizator
Luni mai vin doze de Pfizer.Este bine.

,,Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 98.280 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 39.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 38.610 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze."

[ link extern ]

Rau este ca ar fi trebuit folosite mai multe doze in Bucuresti.

Am inteles ca se gandesc la inchiderea mall-urilor in weekend.
Nu este rau dar nici bine.
Rau este sigur pentru economie dar epidemiologic nu prea vad sa ajute in mod efectiv.

Eu zic ca ar fi mai bine sa se faca testari rapide la intrarea in mall-urile din Bucuresti.
Poate ca nu s-ar mai inghesui atat de multi.
Ar fi o verificare utila a cunoasterii situatiei.
O selectie naturala, as spune eu.
Este adevarat ca nu ar fi depistati toti dar un numar suficient ar putea fi depistat.

Poate ca ar trebui testati si cei vaccinati dar depinde de riscul de a transmite virusul, ar trebui gandita strategia in opinia mea.
Inteleg ca cei vaccinati nu ar ajunge la ATI dar daca pot transmite virusul ar trebui testati si ei.

Daca se iau masuri aiurea doar de dragul de a enerva populatia nu ajuta cu nimic.
Trebuie facut ceva concret si nu luate masuri orbesti.

Cei pozitivi pot infecta si pe altii ( nu neaparat in mall-uri ci in oricare alt loc ) si daca ar fi testati ar putea fi evitata aceasta situatie in viitorul apropiat care nu se prezinta deloc grozav.

Ma intreb cat ar ajuta daca s-ar inchide mall-urile dar ar avea loc noi proteste in Bucuresti?
Va intreb si pe voi ca sa va ganditi...

Cat priveste reducerea de la ora 22 la ora 21 pe mine nu ma mira deloc...
Dacă un bebeluș s-a născut cu anticorpi ca urmare a vaccinării mamei sale copilul va avea toată viata anticorpi împotriva noului coronavirus sau doar o perioadă limitata de timp?

Exista un caz în care o mămică vaccinata a născut un copil cu anticorpi.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)