avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu ma refeream la Pfizer ci la AstraZeneca.
În cazul.pandemiei se merge pe ideea ca beneficiul societății prevalează fata de individ în cazul AstraZeneca.
Ce bine ar fi fost dacă ar fi inteles acest lucru si atunci când trebuiau protejati 17 milioane de romani în detrimentul a câteva sute de mii de romani care au generat haosul pandemic în România.

Am.zis clar sa .folosească AstraZeneca la cei între 18 și 28 de ani și nu aiurea.
Sa îl folosească la cei din servicii și politie acolo unde sunt multi tineri.
Insa, ati vazut ca au dat iama în Pfizer si au vaccinat și rudele celor din servicii și armata.
Deci, AstraZeneca trebuie folosit doar în aceasta limită ca sa nu existe probleme.
Daca si-ar fi vaccinat rudele.cu AstraZeneca probabil ca ar fi fost aplaudați de lumea medicala inclusiv de mine.
Insa,.pe mine nu ma.deranjeaza ca s-au vaccinat cu Pfizer rudele celor din servicii deoarece arata ca au inteles (cu mare intarziere) ca este lata treaba.Pana acum nu prea știau de capul lor și cine știe ce era în capul lor.... Era însă indicat sa se vaccineze cu AstraZeneca ca sa dea un exemplu.
Sunt lucruri mici care pot conta enorm.

Știu ca orice medicament prezintă un risc, inclusiv banala aspirina și paracetamolul.
Știu mult mai mult decat va imaginați dvs. ca as putea sa știu dar nu asta contează.

Ati vazut ca a apărut în farmaciile din România sprayul nazal despre care discutam noi acum câteva luni?
Spun ca are o protecție de 5 ore si este recomandat la cei care merg la terase sau localuri.
Ce ziceti?
Am văzut ieri la TV.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Așadar, strategia de vaccinare ar trebui sa cuprindă o campanie de vaccinare intensa a tinerilor.cu AstraZeneca si exemplul sa îl.dea.chiar cei cu funcții publice înalte care sa își ducă la vaccinare copii.
Eu consider ca, nu exista risc de tromboze la cei între 18 și 28 de ani și ar fi un exemplu demn de urmat.
Sunteți de acord cu ceea ce zic?

Iata si un studiu care naște noi întrebari:

,,STUDIU. Doar 2% dintre bolnavii de COVID îmbolnăvesc alte persoane"

,,Doar 2% dintre toate persoanele testate pozitiv cu COVID au transmis 90% din cantitatea de virus aflat în circulație.

Nu avem nevoie de teste ultrasensibile, fiindcă acestea înregistrează și virușii morți din organism, este suficient un test rapid pentru diagnosticare persoanelor contagioase."

[ link extern ] /

Ce parere aveti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu de unde ați scos limita aia de 28 de ani. De ce nu 25, sau 21!? Eu cred ca de fapt e o reacție instinctiva care de fapt exprimă nemulțumirea dvs. că nu puteți sa va programați la vaccinare cu Pfizer. Și atunci ați găsit un țap ispășitor. Tinerii din categoria asta de vârstă s-au descurcat foarte bine în platforma de programare la vaccin pentru a-și găsi cu ușurință locuri la Pfizer sau Moderna :).

In al doilea rând, din cercetările pe care le fac cei din Norvegia de a găsi o explicație a trombozelor, nu vârsta celor vaccinați a fost o cauza, ci o particularitate a sistemului imunitar, a persoanelor respective.

In al treilea rând, scopul principal al vaccinării, de a proteja categoriile vulnerabile de vârstă nu s-ar atinge, dacă se vaccinează prioritar cei tineri.

Treaba cu super-raspandacii, cei 2% nu e o noutate, se știe de anul trecut.
latka, utilizator
Daca vroiam sa ma vaccinez eram vaccinat de.mult timp dar eu, precum Mircea Badea nu ma grăbesc.
Ma pot proteja foarte bine și nici nu as scapa de masca daca as fi vaccinat.
Daca cei vaccinați nu ar fi purtat masca eram vaccinat deja.

Vaccinul nu ma ajuta prea mult și am.si zis ca undeva în aprilie sau mai 2021 m-ar interesa deoarece vreau sa ies din tara și sa ma încadrez în acele 4 luni de garanție...

Cat privește vaccinarea cu AstraZeneca a celor tineri se impune.deoarece cei în vârstă nu trebuie vaccinați cu acest vaccin.
Vârstă de 28 de ani se bazeaza pe eliminarea riscului de tromboze.
Pana o lămuresc norvegienii și altii asa s-ar impune a.se vaccina daca vrem să urgentam ajungerea la 30 % ca sa vedem ce va iesi.
In Israel pare sa fie bine la 30% de vaccinați.
Asa era acum câteva zile.

Deci, scopul.este și de a se ajunge la 30% cu vaccinul în mod urgent.
Daca sunt vaccinati in mod intens tinerii se poate deschide si HORECA.
Tinerii vaccinati vor putea merge in localuri fara probleme.
Ar putea sa ii intereseze vaccinarea cu AstraZeneca in aceste conditii.
Ar fi o utilizare eficienta si fara risc a acestui vaccin pana se lamuresc ei...

Tinerii ar putea merge si la facultati ori la scoala in anii terminali.

Cu AstraZeneca este clar ca trebuie evitat a fi indreptat catre cei de peste 28 de ani si am castiga timp asa.
Orice strategie trebuie adaptata din mers pentru ca si virusul evolueaza si ne tot creaza probleme.
Trebuie sa tinem pasul cu evolutia virusului.
Ati vazut ca sunt si multi tineri in spital datorita tulpinii britanice.
Acestea este si motivul pentru care cei din servicii si aramata s-au grabit sa isi vaccineze rudele.
Au lasat la o parte varianta ca virusul este o ,,vrajeala"...cei din sistemul de stat si este foarte bine acest lucru.Erau destui care credeau asa ceva in randul bugetarilor.

De asemenea, vaccinarea rudelor celor din servicii si armata a dus si la o intensificare a numarului celor a celor care vor sa se vaccineze.
De aceea, Vlad Voiculescu, ministrul sanatatii, a reusit sa faca ceva interesant fara sa isi dea seama...dar...important este ca i-a reusit...
Sunt din ce in ce mai multi cei care vor sa se vaccineze...
Ce poate fi mai bine de atat?
Iata cum a reusit sa faca ceva bun fara sa isi dea seama.Ministrul Vlad Voiculescu nu are nici in clin nici in maneca ceva in comun cu combaterea pandemiei, dar, iata ca, i-a iesit ceva...
Daca se tinea secret era complet gresit si nici nu era ceva secret la drept vorbind.
O aiureala cu tinerea de secrete asa aiurea, o greseala de strategie foarte mare.
Grupul de Comunicare Strategica eu cred ca ar trebui reevaluat de organele in drept competente.
Nebanuite sunt caile Domnului...

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)