avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Părerile mele expuse ar fi putut ajuta foarte mult.
Eu consider ca ceea ce s-a făcut nu s-a facut bine și buna parte din părerile mele s-au dovedit utile.
Au început prost din martie 2020.
De fapt...de prin ianuarie-februarie 2020 au început prost sau nu au inceput nimic, după cum preferați.

Restricțiile actuale nu ajuta.
Nu va este limpede?

Referitor la medici, au variante sa aducă medici din străinătate din tari din Asia.
Mai au și studenții din anul V de facultate care pot face fata la ATI...cu condiția sa fie plătiți...
Dar, ce sa vorbim dacă statul nu vrea sa plătească medicii.
O pandemie nu se poate rezolva gratis.
Mai grav este atunci când arunci bani aiurea intr-o direcție în care nu ajuta, in loc sa ii folosești corespunzător.

Dvs. considerați ca au rezolvat ceva pana în acest moment?
Au fost restrictii negândite în mod aprofundat și a fost afectata toată populația tarii sau o mare parte din ea.
Au copiat ceea ce au făcut occidentalii.

V-am spus ca trebuie facute schimbari pentru ca acesti oameni de acum nu pot mai mult de atât și nu poți sa ceri mai.mult decat poate un om.
Tot comitetul cu Arafat cu tot este depășit.
Nici nu se pricep și aceasta este cea mai mare problemă.
Ei au date si informații pe care nu știu sa le.foloseasca.Noi nu avem acces la acestea iar ei le țin secrete ceea ce ii ajuta sa isi ascundă greșelile.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul , asta e romanul tipic , carcotas . E starea care ne caracterizeaza si ne place , sa fim revoltati : ca sunt prea drastice masurile , ca nu sunt destul de drastice , ca se deschid scolile , ca NU se deschid scolile , ca suntem amendati , ca politia nu amendeaza destul , ca nu sunt paturi la ATI si trebuiesc infiintate , ca iau foc instalatiile electrice unde s-au infintat prea multe , oricum o dai , iese rau . Politicienii au de jucat pe o muchie extrem de subtire , sa tina cat-de-cat sub control pandemia si sa nu apese atat cat populatia in majoritate sa refuze sa se supuna . Si nici sa nu duci economia cu totul in gard . Medici aduci daca vor sa vina , nu altfel . Acum sunt platiti destul de bine , nu i-am mai auzit avand revendicari salariale , la fel si restul personalului medical . O cunostinta , asistenta la un spital de reumatologie ( deci nu de prima linie ) , cu o vechime de 3 ani , are salariul net ceva peste 4000 lei , nu cred ca e chiar mic . Plus norma de hrana , vouchere de vacanta , job sigur la stat , s.a.m.d . Doar ca am avut un presedinte care i-a indemnat , daca nu sunt multumiti , sa plece sa profeseze in alte tari ... si l-au ascultat ... Poate nu ati urmarit subiectul , s-au mobilizat studenti medicinisti care sa faca voluntariat , s-a gasit si o modalitate de a-i plati , dar nu s-au inscris prea multi si nici nu poti conta prea mult pe ei . Poate ar accepta 3-4 ore pe zi , una-doua luni , dar nu mai mult , au de facut cursuri , de invatat . Nu puteti afirma ca restrictiile actuale nu ajuta pentru ca nu stiti cum ar evolua lucrurile fara ele . Logic vorbind , cu certitudine ar ajuta daca ar fi respectate cu strictete , dar stiti ca nu sunt . Chiar dvs. spuneati ca ati purtat masca “ placebo “ , deci ineficienta , doar sa nu puteti fi acuzat ca nu aveti . Principala arma de aparare ar fi cooperarea populatiei , iar daca nu o ai , faci ce poti si mergi mai departe ... si fiecare cu soarta lui ... Lasand la o parte ce se putea ( sau nu ) face in Ian - febr - mart 2020 , si cat de vizionar ati fost , ce credeti ca ati face dvs. in locul lui Arafat ? Ca ziceti ca trebuie schimbat , eu nu vad pe nimeni mai bun sa punem in locul lui ( nu ca nu ar exista , probabil exista si nu-i stiu eu ) , iar dvs. spuneti ca stiti ce e de facut . Repet , in situatia data ...
CHKa, utilizator
Eu am purtat masca placebo pentru ca am stiut ca nu exista risc de transmisie a virusului daca merg singur pe strada sau apare o persoana la 1 minut.
In spatiile aglomerate purtam masca serioasa pentru ca exista o posibilitate de transmitere a virusului.
Nu masca N95, ci masca normala.
Pana in martie 2021 atunci cand a venit in forta tulpina britanica la noi nu am purtat masca de protectie puternica pe strada daca nu era aglomeratie.
Practic, am o masca care ucide virusul pe care o mai port si pe strada dar rar.
M-a ajutat Latka ca sa o identific si sa o cumpar.Si ii mai multumesc inca o data pe aceasta cale.:)

Eu am avut cateva luni inaintea Romaniai in tot ce priveste gandirea situatiei globale si in ceea ce priveste masurile de protectie impotriva noului coronavirus o saptamana sau chiar doua. .
Purtam masca in spatiile inchise cand inca nu se hotarase asa ceva in Romania si nici in Europa, daca retin eu bine.
Am fost atent la detalii ca sa ma feresc de infectare si nu m-am bazat pe autoritatile romane pe care le-am considerat depasite de situatia cu noul coronavirus inca dinainte a a avea primul caz in Romania.

Faptul ca autoritatile romane erau pasibile si indiferente la infectarea care urma sa apara mi-a creat serioase dubii cu privire la competenta lor.Deci, in februarie 2020 am avut dubii deosebit de serioase iar apoi, deja, am inteles ca vor fi depasite.

Este evident ca trebuia procedat la anuntarea celor aflati in strainatate sa vina in tara intr-un termen scurt.
Carantinarea a fost sub orice critica.
Ei nu au luat virusul in serios.
Au avut un rol marcant in acest sens si medici de renume care au spus numai aiureli prin ianuarie-februarie 2020.
In loc ca cei care trebuia sa se ocupe serios de cazul Covid-19 nu au facut absolut nimic.
Nu prea mai conteaza acuza ce greseli au facut atunci pentru ca suntem sub presiunea valului 3 al pandemiei.

Restrictiile negandite nu au facut altceva decat sa oboseasca populatia.
Practic, nu se vede deloc cum puteau opri ei transmisia virusului prin restrictii la modul in care le-au gandit.

Nu ar fi deloc exclus ca prestigiosii medici romani sa fi mers initial pe ideea imunizarii naturale cum a vrut sa faca si Marea Britanie si Brazilia si autoritatile sa se fi bazat pe aceasta idee complet gresita.
Romania s-a trezit insa mai repede din aceasta mare eroare dar deja era tarziu.

Este adevarat ca romanii sunt carcotasi dar niste masuri bine gandite si care sa duca la rezultate bune ar fi avut un rezultat incurajator.
Este adevarat ca la romani nu le-ar fi placut deloc ceea ce ar fi trebuit facut dar politica nu trebuie sa se amestece in protejarea sanatatii publice si a intereseului national pentru ca despre aceste lucruri este vorba,
Statul trebuie sa isi apere cetatenii.
Inca din antichitate statul avea aceasta obligatie si un conducator bun nu putea fi decat acela care dadea un randament favorabil in apararea multimii, a cetatenilor cetatii.

Pentru a se putea face ceva care sa dea rezultate trebuie sa ai toate datele si informatiile pe care le are Arafat deoarece fiecare mic amanunt conteaza enorm in gandirea unei strategii.
Oricum, in prezent, stam extrem de rau...cel putin in Bucuresti...

Cat priveste respectarea sau nerespectarea restrictiilor de oameni acestia le respecta de ceva timp, de cateva luni as putea spune.Deci, nu se mai poate da vina pe oameni deoarece am depasit acel moment.

Nici un fel de importanta nu are ACUM ce se putea face si nu s-a facut , ci e vorba de ce se poate face , in circumstantele date . Statul are datoria sa te apere atat cat ii permiti , nu o poate face impotriva ta , decat in anume circumstante . Dupa cum s-a vazut , si justitia a gandit la fel , cand a considerat ca e bine sa desfiinteze unele masuri , sa anuleze amenzi , etc. Procentul acela ( mare ? mic ? ) de cetateni care respecta doar acele reguli pe care le vor , sau doar dau impresia ca le respecta , face diferenta . Cati oameni ati vazut cu masca sub nas , purtand-o exact degeaba ? sau varstnici inghesuindu-se in tramvai , cu toate ca au tot timpul din lume sa-l astepte pe urmatorul ? sau tineri la petreceri om-in-om ? sau multimile de la partiile de schi ? Daca au obosit , e pe barba lor , e posibil sa se regaseasca pe un pat de ATI si atunci sa nu se mire ... consider ca statul si-a facut treaba , te-a avertizat , te-a educat ce sa faci si ce sa nu faci , si , daca va fi cazul , te va ajuta ( atat cat va putea ) la terapie intensiva , in rest - a fost liberul tau arbitru .Nu puneti acum vina pe ce stie Arafat si grupul lui si nu stie restul lumii , informatiile sunt cele pe care toti le stim , e de rau ... Singurul lucru ce se poate face de catre autoritati e vaccinarea , si asta e limitata de dozele primite si de acceptarea populatiei , in rest , fiecare trebuie sa-si pazesca propria piele .
Este adevarat cu CCR si avocata poporului dar deja era tarziu atunci.
Raul incepuse deja...
Nu mai aveam sanse reale sa scapam de noul coronavirus in acel moment decat printr-o mare abilitate strategica.
Insa, este adevarat ca decizia CCR a fost o cauza determinanta de crestere a numarului de infectari.

O mare greseala a capilor autoritatilor romane a fost insa si aceea ca nu au fortat sa se poarte mastile in interior atunci cand exista aceasta obligativitate.
Care a fost efectul?
Sa se poarte masca pretutindeni...adica...pe strada...
Oare asta sa se fi vrut?

Politia si jandarmii nu aveau nicio treaba cand nu se purtau mastile in magazine, etc.
Trebuia fortat in acel moment si sa se apeleze la forta publica foarte puternic.
Dar, nu, s-a ajuns sa purtam masti si pe strada.
Eu am fost atent la toate detaliile pandemiei si nu numai la partea cu transmiterea virusului.
Am fost atent si ce efect se creaza prin omisiune si efectul il preconizasem deja...

Insa, nu conteaza ce a fost ci ceea ce este astazi.
Ce este astazi?
O impotenta functionala a autoritatilor datorita masurilor gandite necorespunzator.
Unde vom ajunge?
Foarte probabil ca va fi LOCKDOWN in noaptea de Inviere.
Si lumea nu o sa respecte asa ceva.
Prin inchiderea circulatiei la ora 22 asta se vrea.

Stiu ca mi-ati dat exemplul cu Papa de la Roma.
La ei de Pastele catolic va fi inchis tot.
Si Papa s-a declarat de acord.
In ortodoxie lucrurile stau insa diferit.

La noi nu cred ca va fi asa.
Ce au creat autoritatile?
O posibila revolta cu oamenii batrani si nu numai cu acestia.

Nu ar fi exclus nici sa se intre in lockdown in saptamana mare sau cu putin inainte...
Insa, mie imi pare de aceasta data ca se aduce atingere normelor constitutionale a Legii fundamentale.
Este posibil sa il dea din scurt acest lockdown tocmai ca sa nu existe timp de judecati, mai ales ca tot CCR ar trebui sa judece in mod special, fiind singura instanta de contencios constitutional

Eu as fi curios sa stiu cati oameni s-au infectat la biserica.
Stiu ca au murit preoti si calugari.
Dar, avand in vedere faptul ca sunt foarte putini preoti si calugari care au decedat nu se justifica restrangerea libertatilor religioase deoarece oamenilor de rand doar atata le-a mai ramas...

Daca se va pastra distanta intre oameni exista posibilitatea de a se participa la slujba de Inviere macar o ora cat sa se ia lumina.
Se poate opri circulatia rutiera.

Masurile de restrictie nefericit gandite au tot dat de lucru la politisti si jandarmi si acestia nu au nicio vina deoarece sunt simpli executanti ai unor ordine.

Cat priveste comitetul si Arafat din moment ce se afla la timona trebuie sa se descurce sa reduca numarul de infectari.
Nu cred ca va dati seama cat de importante sunt informatiile la care au acces dar daca nu stiu sa le foloseasca nu ii ajuta cu nimic.
Si ce este mai rau...este ca pe noi nici atat nu ne ajuta...

Si ca tot vorbim de masuri de restrictie si distantare fizica...
Stiti ce inghesuiala este in camerele de audiere de la politie.
Jurnalistul Mircea Badea a fost audiat la politie si a zis ca era acolo ,,Festival Covid" ( ca sa il citez pe Badea) deoarece stateau 4 persoane in 5 metri patrati si vorbeau toti...
Mircea Badea a stat insa cu viziera pe fata si a avut grija sa se fereasca cu tot ,,Festivalul Covid" care avea loc.

Ei bine, incercati sa va ganditi ca, zilnic are loc cate un Festival Covid la politie sau la parchete...pentru ca in fiecare sectie de politie sau parchet se face cel putin o audiere pe zi...
Se pot face si cate 10 audieri pe zi in fiecare sectie de politie si parchet...aceasta fiind de fapt regula...
Si se sta cel putin cate o ora in aceste conditii...

Deci, sa stam stramb si sa judecam drept...

O alta mare problema este si aceea ca trebuie sa uitam de vaccin pentru cateva zile bune pentru ca nu mai exista doze de vaccin.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)