avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Ungaria ameninţă că nu va recunoaşte „certificatele verzi” dacă vaccinurile din Rusia și China, pe care le folosește, nu sunt acceptate"

,,Ungaria nu va recunoaşte „certificatele verzi digitale” propuse de Comisia Europeană în cazul în care vaccinurile anticoronavirus administrate de autorităţile medicale ungare nu sunt acceptate de alte ţări."

[ link extern ]

Cam are dreptate Ungaria in acest caz.

Si Slovacia va avea aceeasi pozitie politica foarte probabil.

Va dati seama ce haos ar fi ca romanasii sa nu mai poata trece prin Ungaria...
Este clar ca trebuie sa se inteleaga cei din UE...si nu vad decat o cale...

Cat ne priveste pe noi...vaccinuri nu avem, vream sa vaccinam dar nu vrem nici vaccin rusesc...
Chiar as fi curios sa stiu daca exista sondaje care sa arate cati s-ar vaccina cu vaccinul rusesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, solutia ar fi sanctionarea Ungariei, chiar si pentru astfel de declaratii.
Si scoaterea Ungariei din Spatiul Schengen.

Chiar a devenit obositor sa ascultam toate "mizeriile" pe care le emite regimul Orban.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sunt foarte bine informat si foarte sigur pe mine.
Nu va pot da nume.

Asta e tare. :)))))))
Ca sa poti da niste nume trebuie sa ai acordul persoanelor respective.

La fel de tare este si ca stiam ca noul coronavirus va ajunge in Romania inca din luna ianuarie 2020 si ca in decembrie 2019 ma feream de chinezi prin strainatate.
In februarie 2020 eram lamurit ca autoritatile romane erau complet depasite.

A fost foarte tare si apararea Romaniei in fata noului coronavirus in martie 2020.Foarte tare...
Daca va aduceti aminte, in martie 2020 va spuneam ca este gresit tot ce au facut.Pana in martie 2020 nu am scris pe forum ca sa nu afectez strategia nationala de aparare...despre care multi ziceau ca ar exista...
Oare chiar exista?

Din astia tari pe strategii de genul dvs. am tot vazut...
Daca Arafat a copiat ce a facut occidentul, dvs. ati fost perfect de acord cu ce a facut Arafat.
Se vede ca s-a gresit de ei...

Va spun sincer ca imi pare tare rau ca nu am gresit.
Nu ar mai fi fost ceea ce avem astazi...

Cu cei de acum care gandesc masurile de restrictie nu avem sanse.Eu am inteles de foarte mult timp acest lucru.
Doar vaccinarea ajuta si atat.
S-a implementat aceasta idee si asta este tot.Din acest motiv nu se poate considera ca masurile de restrictie sunt date aiurea inca de la inceput si pana in prezent.

Vaccinarea va salva incompetenta autoritatilor de stat.
Insa, cu pierderile de vieti omenesti obligatoriu aferente.

Dupa parerea mea, Arafat nu avea ce cauta in ecuatia anti-pandemica.
Insa, politica dicteaza...

Va dati seama cat de tare este pe pandemie o echipa din Arafat si cadre din MAI.
Haideti sa fim realisti.
O astfel de echipa nu putea avea sanse reale...
Oare la cine va referiti cand spuneti ” Din astia tari pe strategii de genul dvs. am tot vazut...” ? Ca , nici pe acest topic , nici pe altele pe tema , nu am vazut pe nimeni sa pretinda ca ar fi avut vreuna , desigur , in afara de dvs. O tot tineti ca Romania ar fi trebuit sa dea termen ( scurt ) celor din diaspora sa vina in tara , ulterior sa nu le mai ingaduie intrarea . Ca tot veni vorba de Orban ( al Ungariei ) , cam ce credeti ca s-ar fi intamplat cu concetateni de-ai nostri , care veneau cam 20-30-40 mii pe zi , la vama Bors , sa zicem ? Treceau de punctul de trecere a frontierei al Ungariei si nu puteau trece de cel roman . Ramaneau in “ fasia verde “ ? pentru ca Ungaria nu i-ar fi primit inapoi . Amintiti-va ca si-au inchis zile intregi granitele si au fost necesare mari , mari presiuni din partea UE ca sa faca , dupa zile intregi , un culoar pe unde sa treaca coada de zeci de km de masini . Si va spun cu certitudine , nici pentru toaleta nu le-au ingaduit sa opreasca , de la intrarea in tara si pana la iesire . Deci , in opinia dvs. , asta ar fi fost solutia ? si intr-o asa situatie , cam ce credeti ca ar fi facut Avocatul Poporului , in secunda doi ? dar onorabila CC ? Daca ati stiut si ati tacut , eu v-am mai spus , sunteti vinovat , mai mult decat altii , de ceea ce se intampla . Exista strategie nationala de aparare , dar NU inpotriva pandemiilor , se pare . Probabil , in viitor se va completa . De unde sa se fi cautat strategi pe lupta cu pandemiile daca nu exista ? Am mai discutat asta , si nici dvs. nu stiati ( cu toate ca ziceati ca ati cautat ) ce scoala ar fi cea care ar fi putut sa pregateasca asemenea strategi . Dar , tot doreati dvs. ( cu cateva zile in urma ) sa incepeti un master in domeniu , direct prin scrierea lucrarii de disertatie , faceti-o fara a fi inscris la vreun masterat . Scrieti o carte si publicati-o , sunt bune sanse sa ajunga manual ... PS . Poate mai lucrativ ar fi sa nu mai tot piguliti si analizati ce trebuia sa se faca si nu s-a facut , veniti cu o idee mareata despre ce ar fi de facut ACUM .Vad ca ati completat mesajul , aveti ce aveti cu Arafat , poate va ganditi , in ierarhia conducerii acestei tari , unde e plasat el si cati are deasupra .
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)