avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul ...

Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul unui spital. La depunderea dosarului nu mi a fost cerut cazierul, Acuma pentru semnarea contracului trebuie sa aduc si cazierul. Este posibil sa fiu respins din moment ce am castigat deja locul?
Cel mai recent răspuns: Marga G. , utilizator 19:37, 11 Decembrie 2020
In speta, nu ar trebui sa va ingrijoreze ...intr-adevar, fapta nu este mentionata in lege.

Anonim1001 a scris:

Legea 143/2000 Art 4. Alin 1. Care nu se regaseste in cazurile de incompatibilitatea sau nedemintate din legea exercitarii profesiei de medic
Avocat Cristina CIUREA a scris:

Ce infractiune este inscrisa in cazier ?

Nu este vorba doar de cazurile de incompatibilitate si de nedemnitate prevazute de Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii sau de OG. 18/ 2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului Sunt si alte prevederi legale aplicabile in speta dvs.
Va dati seama, daca ar fi luate in considerare doar aceste doua cazuri prevazute de actele normative mentionate, aproape niciun medic nu ar fi in situatia de a fi incompatibil.
Cred ca banuiti si dvs. o parte din motivele care au stat la baza refuzului conducerii spitalului de a va angaja.
Nu va pot scrie aici mai mult, avand in vedere inclusiv argumente care tin de confidentialitate.
Inca nu am fost respins intrebarea era daca e posibil sa fiu respins poate am formulat eu gresit prima data.
Eu am primit deja o adeverinta de la DSP care imi confirma locul ales in urma examnului si ramane doar de incheiat contractul.
Si banuiesc ca ar trebui as mentioneze acest lucru in conditiile generale de angajare. La cei care au ales post in urma examenului sau care concureaza pentru un post este mentionat acest lucru. Pentru rezidenti care incheie contract de munca pe perioada determinata cum sunt eu nu au mentionat nimica ba chiar sunt spitale care nici nu cer cazierul.
Nu se incalca un drept al muncii? Eu indeplinesc toate conditiile din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Pana la urma este dreptul meu de muncii in acel spital pe care l am castigat prin concurs.

Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu vi se incalca dreptul la munca ... pentru angajare trebuie sa indepliniti toate conditiile atat cele specifice , cat si cele generale.
Le indeplinesc pe toate. Singura problema era cea de cazier la care deja ati raspuns ca nu ar trb sa fie probleme pentru ca nu se incadreaza la incompatibilitate si nedemnitate din legea exercitarii dreptului de medic

Cornel Vasile a scris:

Nu vi se incalca dreptul la munca ... pentru angajare trebuie sa indepliniti toate conditiile atat cele specifice , cat si cele generale.

Alte discuții în legătură

Este posibil sa mi se refuze angajarea in spital ca medic rezident ... Anonim1001 Anonim1001 Este posibil sa mi se refuze angajarea in spital ca medic rezident deja confirmat pe loc prin ordin de la minister? Am cazier judiciar dar fapta mea nu se ... (vezi toată discuția)
Incompatiblitate intre profesia de medic dentist si comert? AdelinB AdelinB Buna ziua. Am terminat facultatea de medicina dentara si doresc sa ma inscriu in colegiul medicilor dentistiti. Am infiintat societate cod caen 4774 (Comert ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca full time florinanton47 florinanton47 sunt farmacist simplu intr-o firma la tara intr-o localitate aproape de pascani si o alta firma dintr-o alta localitate rurala tot din acelasi judet[iasi] ar ... (vezi toată discuția)