avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Condamnare penala cu executare pentru o persoana ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Condamnare penala cu executare pentru o persoana neinfectata cu Covid fara a exista infectare cu Covid-19

Condamnare penala pentru Covid fara a exista infectare cu Covid-19.
O pedeapsa de 9 luni cu executare pentru ce?

Sunt profund surprins de o astfel de condamnare penala.

[ link extern ] /

O astfel de condamnare, asa cum rezulta din expunerea mass-media este nelegala.

Nu se poate condamna cineva pentru ca a transmis o boala daca nu avea acea boala.
Este la mintea cocosului, care nu este chiar inteligent...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:42, 23 Noiembrie 2021
Aveti aici si opinia domnului avocat Radu Chiriță cu privire la cei care spun sa nu se comenteze pana nu este redactata hotărârea ICCJ:

[ link extern ] /

Va las sa o citiți.

Eu nu îl.cunosc si nu l-am văzut niciodată pe avocatul condamnat dar am considerat ca orice este nedrept trebuie inlaturat.
Mie niciodata nu mi-a pasat cine este persoana ci daca este sau nu drept ce s-a întâmplat.
Adică aplic stilul instantelor superioare, sau, după caz, a instantelor supreme de judecata.

Doar in instantele de fond pun foarte mare accent pe persoana judecată.
Am avut situatii in care clientul cand a văzut ca judecătoarea are lacrimi în ochi a inceput si el sa plângă.
Va dati seama cat accent dramatic am pus pe situatia cu persoana judecată.
Sa stiti ca, judecatorii nu prea au lacrimi in ochi.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
Instanta cum motiveaza?
La ce va referiți?
@marcel Nu s-a publicat motivarea
,,In ședința din 9 februarie 2021, Consiliul Baroului București a decis să inițieze demersuri, în limita competențelor sale și a legii, pentru modificarea Codului de procedură civilă și a Codului de procedură penală. Modificările vizează introducerea obligației ca pronunțarea hotărârilor în cauzele de orice natură să se realizeze la data la care hotărârile sunt redactate."

[ link extern ]

Este o modificare legislativă care trebuia solicitata parlamentului de foarte mult timp, deoarece era vizibil ca, excluderea recursului din NCPP , ducea către o situatie abuziva.
Pe vechea lege, persoana care declara recurs dupa judecarea apelului nu putea fi arestata pana la solutionarea recursului.
Este o initiativa legislativă cu adevărat foarte bună și.de o mare justețe.

Ar trebui insa facuta o modificare legislativă și in materia instituției juridice a arestului la.domiciliu și a.contralului judiciar pentru a nu exista riscul ca persoana judecată sa se sustragă de la executarea pedepsei pana la momentul.redactarii hotararii judecătorești de către instanta de apel.
Adică persoana sa nu poată fi incarcerata în penitenciar dar sa existe o forma juridica de garanție a evitării sustragerii de la executarea pedepsei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

Condamnarea lui cioaca... gigelas gigelas Buna seara, Dupa cum se vede,justitia romana a mai facut o mare gafa,cu condamnarea lui Cioaca,fara a exista probe directe impotriva lui. Dupa cum observ,la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare art.461cpp Corneanu Mariana Corneanu Mariana Buna seara Speta este cam asa: Inculpatul este judecat in lipsa condamnat, arestat in Italia, extradat, rejudecat, condamnat definitiv, i se face computarea ... (vezi toată discuția)
Apelul nu a fost motivat ContSters241638 ContSters241638 In urma cu 5 luni am mi-a fost respins apelul intr-un dosar informatic, am facut recurs dar nici pana in ziua de azi nu a fost depusa motivarea. Problema e ca ... (vezi toată discuția)