Iata de ce se impune redactarea de urgenta a hotărârii pronunțată de ICCJ .
S-a produs un soc colectiv in lumea juridica și cu un impact juridic major.
Procurorii îndeamnă la calm și este normal.sa.fie asa pentru ca o astfel de condamnare ii poate ajuta enorm pentru a pune o mare presiune pe insasi garanția exercitării profesiei de avocat.
[ link extern ] /
Modificarea legii prin eliminarea vechiului recurs care sa fie judecat tot de către ICCJ a dus și va duce la noi tensiuni.
Recursul în casație nu constituie o modalitate eficienta si efectiva de analiza a unui astfel de caz.
Se confirma temerea mea ca justiția va fi supusa riscului de intra intr-un con de indoiala profunda.Pana sa intre in vigoare noul.cod de procedura penala am exprimat aceasta critica si temere.
Temerea mea nu se referea numai la avocati ci la întregul sistem de drept care va întra sub semnul incertitudinii.
Au fost anunțate si barourile din alte state ale UE la solicitarea expresa a organelor de conducere din cadrul barourilor.
Eu ma judecam in toata tara și aveam ultimul,,meci" la București, la ICCJ.
Aveam un foarte mare avantaj psihologic ca ma judecam in final la București pentru ca era justitia suprema in ultima cale de atac, recursul.
Exista o foarte mare presiune pe judecatorii de la curtile.de apel si erau sub imperiul necesității de a judeca corect.
Am avut cauze penale care s-au tot amânat ca sa nu mai ajung în final la București, la Instanta Supremă. S-au amânat pana a intrat in vigoare noul.cod de procedura penala aflat in prezent in vigoare.
Cu riscul de a ma repeta, consider ca, eliminarea recursului din vechiul cod si introducerea recursului in casație prin noul.cod nu a făcut altceva decât sa deschidă calea incertitudinii si inlaturarea unui control concret si efectiv al unei hotărâri judecătorești pronunțată de o instanță de apel.