avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violarea corespondentei telefonice si eventuala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violarea corespondentei telefonice si eventuala sechestrare.

Pot invoca 'violarea corespondentei' si eventul, 'sechestrarea de persoana', in cazul unui batran imobilizat la pat, care si-a cedat apartamentul si a fost mutat de la domiciliul sau?
Cel mai recent răspuns: aurelia2 , utilizator 00:07, 29 Decembrie 2020
Batranul a dat varului sau apartamentul (nu stiu sub ce forma:donatie, sau vanzare-cumparare) in schimbul ingrijirii ... de trei saptamani l-au convins sa se mute la ei, sub pretextul ca-l ingrijesc mai bine. Poate da, sau poate nu. Nu stiu, dar ii fac viata un calvar, confiscandu-i, in mod repetat telefoanele, care sunt singura lui sursa de comunicare cu exteriorul si de bucurie, fiind pasionat de tehnica. Am asistat video cum il certau. Cand m-au sunat ca sa 'ma ia ca aliat', mi-au spus ca l-au luat numai pe perioada iernii si or sa-l aduca acasa la el in primavara. Poate s-or fi speriat, vazand ca este cineva care se intereseaza totusi de el, in permanenta. De aceea ma gandesc ca le pot spune ca nu este legal si nici bine ce fac, legandu-ma si de confiscatul si umblatul in telefoanele lui. Nu am puterea sa umblu pe la politie (poate nemurile, daca ar vrea), ca-s in varsta si am familie, dar de intimidat la telefon pot. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
aurelia2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E totusi ciudat ca incearca sa-l izoleze de lumea exterioara si ii impun , din cite inteleg restrictii de comunicare.Daca ar fi incheiat un contract de intretinere la notar in schimbul imobilului cu destinatia de locuinta n-ar trebuie sa se intimple asta.Un interes trebuie sa existe aici , mai ales ca par sa incerce al declara fara capacitate de exercitiu adica bolnav psihic.Puteti sa discutati cu rudele in viata si sa anuntati DGSASPC pentru verificari.In mod normal , daca ar fi vorba de rele tratamente si are acces la telefon ar putea suna chiar el rudele sau la 112.In general in astfel de cazuri cel care acorda intretinerea cauta sa-l fereasca pe intretinut de influenta nefasta a altor persoane straine.
Multumesc pentru rapuns, dl.Cernea! El a incheiat acte notariale, din cate am inteles, dar ce intentioneaza intretinatorii de fapt, este, cum spuneti, ciudat. Presupun ca acum s-au lovit de greutati si nu le mai place, desi au ravnit de multi ani sa puna mana pe casa, indepartand rudele... acestea le-am aflat de la cumnata lui, care chiar este dezinteresata ... ar fi vrut ca totul sa fie usor si sa se aleaga cu un ap. super. In fine, nu stiu ce se va alege de prietenul meu ... cred ca vor sa-l 'pricopseasca" cu un diagnostic ce tine de psihiatrie poate... inteleg ca, cumva le este si frica, caci il mai lasa, ca pe o papusa in fata telefonului, ca sa-l vad ca este curat si ingrijit ... hmmm .... il voi urmari in continuare si daca rudele celelalte, pe care nu le cunosc, se vor alerta si ele, probabil ca vor face ceva ... eu pot doar telefonic sa intreprind ceva, cum spuneam, numai sa-i intimidez putin (pe buna dreptate), nefiind ruda ... Inca o data va multumesc pentru raspunsul dat si pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
aurelia2, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O cunostinta a mea , absolvent de drept , plecat inca din 1997 in Germania cu fratele lui si mama sa l-a lasat pe tatal cu trei propietati imobiliare in Romania fiindca parintii sai au divortat.Dupa virsta de 69 de ani tatal lui , cu care tinea legatura telefonic si cind venea in tara de 2-3 ori pe an si-a gasit o asistenta medicala sa aiba grija de el , sa-i mai faca mincare, unele cumparaturi, etc.S-a incheiat un contract de intretinere cu cluaza de cumparare pe unul din cele trei apartamente pentru ingrijirea lui dar cheltuielile in cea mai mare parte erau suportate de intretinut care avea o pensie buna.Fara stirea celor doi fii ai sai , in timp pe masura avansarii in virsta , batrinul a mai incheiat acte de vinzare cumparare si pentru celelalte doua propietati pe numele asistentei medicale ce avea grija de el.Cunostinta mea , cu studii juridice , chiar daca n-a practicat fiindca in Germania n-a gasit in domeniu serviciu, s-a luptat in justitie 8 ani de zile pentru cele doua apartamente si in final n-a reusit sa recupereze nimic.Fac postarea asta pentru toti care au tendinta sa-si neglijeze parintii , pe motivul ca e greu sa ai grija de un batrin sau din orice alte motive si care raminind in grija unui strain in final tot avutul acestuia raminind strainului care l-a ingrijit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte trist! Aveti dreptate! Sunt tot felul de situatii dramatice, iar cei fara copii si burlaci, asa cum este si prietenul meu, trebuie sa cantareasca mult cand fac un pas. Nici eu nu am copii, dar am un sot si suntem in putere deocamdata. Am si eu un sfat pentru cei ramasi singuri: sa nu-si dea bunurile in timpul vietii, sub nicio forma; sa angajeze persoane pentru ingrijire, care, sigur vor avea interesul sa aiba un venit pe o perioada cat mai lunga si ii vor ingriji cum se cuvine. Inca o data multumesc pentru implicare, dl.Cornea! Toate cele bune va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2020
aurelia2, utilizator

Alte discuții în legătură

Act testament sau donatie paunrodicagabriela paunrodicagabriela Buna ziua va scriu in numele unei matusi.Acum aproximativ 2 ani o veche prietena mai in virsta (77 ani)de care a avut grija a desemnat-o legatar universal pe ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct stefaniamihaela stefaniamihaela Buna ziua, Mi s-a propus sa am grija de o persoana in vartsa de 75 de ani, si in schimbul ingrijirii ei imi va ramane apartamentul in care aceasta locuieste. ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut - varstnic in nevoie PopMi PopMi Buna ziua, Am in bloc o batrana (77 ani) ce a ramas vaduva de o luna . Raposatul a mai fost casatorit si din prima casatorie are 2 baieti (cu care nu a fost ... (vezi toată discuția)