amicul meu este plecat la munca in Abu Dhabi iar el vrea sa se intoarca in tara pe motivul ca nu-i convine locul de munca si salariul. El de 6 zile nu mai merge pe la munca el asteptand ca angajatorul sa-l dea afara pt a se putea intoarce in tara. Din ce mi-a spus el am inteles ca il pune sa plateasca costurile pe care angajatorul le-a suportat si k vrea sa-l dea in judecata. Intrebarea mea este daca chiar trebuie sa plateasca costurile suportate de angajator chiar dak amicul meu nu mai are nici un ban si chiar il poate da in judecata? este adevarat k dak il da afara ii este interzisa viza de munca in tara respectiva pe o perioada de 2 ani? alte detalii ar fi: este plecat din 06.10.2009 iar perioada de proba este de 6 luni!
Este adevarat k dak il da afara ii este interzisa viza de munca in tara respectiva pe o perioada de 2 ani?
Nu exista nicio interdictie legala in acerst sens. Interdictia poate fi aplicata numai de catre institutiile abilitate din tara respectiva si se refera la intrarea in tara si nu la interdictia de a munci.
deci dak nu are de unde sa-i dea banii din sentinta judecatoreasca n-are cum sa-l oblige de ex prin absurd sa lucreze pt angajator pt valoarea banilor care ii datoreaza? din ce mi-ai spus intzeleg ca angajatorul il da degeaba in judecata dak amicul meu n-are de unde sa-i dea banii nu? sau...?
Munca fortata si sclavia sunt interzise !
Daca persoana respectiva nu are niciun bun pe numele lui si nici nu obtine venituri fiscale nu o sa plateasca nimic , chiar daca fostul angajator va obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .
Dupa de 3 ani de zile in care nu a fost executat silit , debitorul poate sa stea linistit .