avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ...

Buna ziua,
am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la consulatul tarii unde locuiesc, facand o inputernicire surorii mele sa se ocupe de demersurile notariale in Romania. Deci, pentru a deveni proprietar unic al acestei garsoniere, la consulat ni s-a recomandat ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii iar fiica mea sa faca o declaratie de renuntare la mostenirea din partea mamei ei. Acum sa aflu de la notarul din Romania (unde actul a fost deja inregistrat) ca de fapt ar fi trebuit ca ceii de la consulat sa recomande o declaratie de acceptare a mostenirii si in cazul fiicei , pentru ca prin renuntarea la mostenire, fiica mea majora a cedat partea ei de mostenire celorlati succesori ai mamei ei, nu mie, tatal ei.
1. In primul rand vreau sa ma asigur daca asa sta situatia.
2. Daca este asa, cum se poate rezolva? Exista posibilitatea de anulare a actului facut la consulat ? Notarul a sugerar varianta de a da statul roman in judecata sau contactarea urmatorilor mostenitori. Parintii sotiei defunte devin cu adevarat mostenitorii urmatori? Parintii au fost divortati. Mama acesteia traieste, iar tatal a decedat.
As aprecia o informatie concreta din partea unui reprezentant legal. Multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
myinfo, utilizator
Cel mai recent răspuns: myinfo , utilizator 03:31, 12 Februarie 2021
In primul rand multumesc celor care au avut buna vointa sa imi raspunda la intrebarile mele, strict referitor la cele prezentate.
In al doilea rand ,, lacomia si prostia,, probabil este a celor care cred ca le stiu pe toate, mai ales cand este vorba de altii. Fiecare peesoana care apeleaza la acest site are o situatie particulara si nu cred ca parerile pline de venin ale unora ,, mai destepti " este ceea ce cauta.
Nu cred ca merita efortul sa imi expic motivele pt care fata mea a semnat declaratia de renuntare unor persoane care nu imi / ne cunosc situatia. Stati linistiti cei carora va pasa mai mult de copilul meu pe care l am crescut singur de cand avea 7 ani si care inca depinde de mine. Apropos, garsoniera era a parintilor mei.
A. Si problema s a rezolvat. Multumesc celor care m au ajutat

DlGoe a scris:

@gi-jane2 Lacomia si prostia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! declaratie subsemnata... , cetatean roman, cnp.... ... Puternicus Puternicus Buna ziua! Declaratie Subsemnata... , cetatean roman, Cnp.... domiciliata in mun...., identificata...., in calitate de fiica a defunctului...., decedat la ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)