avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: am fost angajata timp de 14 ani. Din aprilie anul trecut am intrat in somaj si din cauza acestei crize si a domeniului de nisa in care sunt pregatita nu mi-am putut gasi de lucru. Am fost anuntata in decembrie 2009 ca perioada de somaj mi se prelungeste pana in iunie 2010 - inclusiv.
De asemenea, sunt studenta la zi in anul II la Universitatea Spiru Haret.
Eu tocmai am aflat ca am ramas insarcinata =D>.
Vreau sa stiu daca in conditiile de mai sus pot beneficia de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_m , utilizator 10:56, 16 Iunie 2011
Cerinta este sa realizati venituri 12 luni anterior datei nasterii copilului si nu se refera la norma de lucru.:D
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de durata timpului de munca, ci de realizarea in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei ansterii copilului de venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
buna ziua,
Am si u o nelamurire
Situatia mea este urmatoarea:
Sunt in cea de-a 18 luna a concediului de crestere a copilului, timp in care beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului in cuantum de 85% din salariu.
Peste 2 luni (deci pana la terminarea celor 24 de luni de concediu) voi naste cel de-al 2-lea copil. Pentru acest al 2-lea copil, ce indemnizatie voi putea primi?
si care sunt pasii care trebuie urmati?
Va multumesc.
Cuantumul indemnizatiei va fi acelasi.

Faceti cerere de prelungire a suspendarii concediului CIC pentru cel de-al doilea copil ,pe care o depuneti la angajator si solicitare indemnizatie concediu CIC pe care o depuneti la Agentia locala pentru prestatii sociale.La fiecare atasati copie dupa certificat nastere copil(al doilea).
Buna ziua.
Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema: de cateva luni sunt PFA, dar am ramas si angajata cu carte de munca pe o suma foarte mica. Am inteles de la Casa de asigurari pentru sanatate ca in acest caz nu pot plati cei 0.85% aferenti cotizatiei pentru concediu medical ca PFA deoarece o platesc deja ca si angajat - ceea ce nu mi se pare normal - in aceste conditii, in caz de vreo problema medicala va trebui sa stau in concediu medical pe o suma derizorie.
Problema mea cea mare este alta: imi doresc in ceva timp sa am un copil, insa din cauza unor probleme de sanatate multiple mi s-a spus clar de catre mai multi doctori ca va trebui sa iau in considerare o sarcina la pat. Ce pot face in aceste conditii, tinand cont ca atat concediul de risc maternal, cat si concediul de maternitate se vor calcula probabil la suma de pe cartea de munca, excluzandu-se veniturile pe PFA? care venituri pe PFA vor dispare odata cu repaosul la pat, ceea ce va afecta si indemnizatia pentru cresterea copilului...
Este adevarat ca nu pot plati cei 0.85% atat ca PFA, cat si salariat? banuiesc ca daca er fi posibil, restul problemelor s-ar rezolva...
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Concediu anda_24 anda_24 Buna Am si eu o nelamurire,am lucrat 4 ani,iar apoi o luna jumatate am intrerupere pe cartea de munca dupa care am intrat in somaj (de 5 luni sunt in somaj) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata-sarcina-somaj-concediu maternitate nataliaz nataliaz Buna ziua, va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Ma aflu la finalul primei saptamani la noul meu loc de munca pe perioada determinata de 3 luni. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)