avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care as avea in loc de contract o conventie civila ce drepturi as avea......in cazul in care ar dori cineva sa ma dea afara de la locul de munca trebuie sa imi dea preaviz,in cazul in care are sa-mi dea din salarii are dreptul sa ma dea afara fara sa ma fii platit?In putine cuvinte,ce drepturi am......Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 3 Ianuarie 2010
Fodor Carmen liliana a scris:

Buna seara,
In primul rand, nu mai e posibila aceasta forma de angajare (conventia civila) .
Sunt anumite meserii, care dau posibilitatea incheierii unei conventii civile, guvernate de codul civil, nu de codul muncii, nu cred ca sunteti in aceasta situstie.
Daca aveti contract de munca pe durata nedeterminata, puteti fi "dat afara" in urma unui preaviz, prin care vi se comunica m otivele desfiintarii postului dvs.
In perioada de preaviz, de 15 zile , puteti opta pt 4 ore program/zi, angajatorul platindu-va 8 ore, considerandu-se ca in cele 4 ore va cautati de lucru.
Dupa cele 15 zile de preaviz, vi se inmaneaza decizia de desfacere a contractului de munca si urmeaza fie sa va depuneti actele pt. somaj, fie sa va angajati in alta parte.
In ceea ce priveste drepturile banesti, angajatorul este obligat sa va plateasca pentru munca prestata. Daca nu o face, v a puteti adresa instantei.

1. Preavizul pentru concediere pentru desfiintarea postului este de 20 de zile lucratoare si nu de 15 zile (care se pot intelege calendaristice) ...

2. Exista in continuarea posibilitatea sa se presteze activitate in baza unei conventii civile, nu a fost abrogata aceasta posibilitate.
Pt. Freeelis :
-1) da, 20 zile, dupa atatea sarmale, caltabosi, etc.... scuze!
- 2) In a doua fraza am mentionat asta, probabil ai citit printre randuri....
Fodor Carmen liliana a scris:

Pt. Freeelis :
-1) da, 20 zile, dupa atatea sarmale, caltabosi, etc.... scuze!
- 2) In a doua fraza am mentionat asta, probabil ai citit printre randuri....

:offtopic:
Nu cred ca am citit printre randuri .. citez "In primul rand, nu mai e posibila aceasta forma de angajare (conventia civila) " ... ceea ce ati scris in a doua fraza se cam contrazice cu prima
:training: de ce mi s-a sters mesajul cu 101 cpc ?!
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

:training: de ce mi s-a sters mesajul cu 101 cpc ?!

1. A fost considerat offtopic ...:)

2. Atat Codul Muncii , cat si CCMN prevad zile lucratoare in cazul concedierii pentru desfiintarea postului ... nu vreau sa ma repet , dar daca se dau raspunsuri doar de dragul de a rspunde ori pentru popularitate sau rating consider ca acestea pot fi sterse de catre moderatori sau administratorii forumului, mai ales daca nu au nicio legatura cu topicul deschis.

Alte discuții în legătură

Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)