avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare credit ipotecar

Am vandut un apartament prin credit ipotecar unui cumparator care m-a rugat sa merg la un notar prieten cu el pentru a beneficia de taxe notariale cu aprox. 200 de ron mai mici comparativ cu alte notariate. Dupa ce am verificat, am fost de acord, am semnat o intelegere bilaterala dezastruoasa pentru mine ca si vanzator ... in sensul ca la pretul vanzarii apare valoarea in lei a sumei de 51000 E (agreata de ambii) la cursul BNR din ziua semnarii intelegerii bilaterale :)) ... Am aflat de la alti notari ca acest contract este clar in defavoarea mea, intrucat suma respectiva transformata in Euro la cursul bancii, nu faceau 51000E, si c-ar fi trebuit sa negociez cursul....deasemenea am confruntat notarul care a facut contractul si am sezizat aparitia unei minciuni ... spune ca trebuia sa accept cursul oferit de cumparator de 4.9 (iar el mi-a calculat suma in lei la cursul BNR din ziua respectiva de 4.872)...
In urma tranzactiei am pierdut o suma de aprox. 500E...Ieri am fost sa dau declaratia autentificata de primire a intregii sume (;)))...la un alt notariat...care m-a informat ca sant obligat sa dau declaratia conform contractului, dar nu sa o si platesc, aceasta fiind in contul cumparatorului...sincer chiar n-as vrea in conditiile in care eu am eliberat apartamentul pe 19.03.2021, si cumparatorul s-a dus la ENEL pe data de 01.04.2021...pe langa cele cateva sute de euro, dauna produsa cu buna stiinta de el si notarul lui ...
Credeam ca nu se mai fac asemenea fraude in Romania anului 2021, stat european de ani buni....Mai pot face ceva ?....Ati mai auzit de contracte atat de prost facute ...?...Am inteles de ce e bine sa incerc sa scap din tara asta ... pana nu furam macar nu ne simtim bine ...
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021
cm82, utilizator
Cel mai recent răspuns: cm82 , utilizator 19:19, 14 Aprilie 2021
Nu va supărați....Dvs ati citit actul înainte de a-l semna?
Ce ati citat dvs pe acolo, o dată că nu are legătură cu speță de fata si apoi, functioneaza si in sens invers, fata de cumparator.
Dacă dvs ati achiziționa un imobil și ați avea un prieten notar, nu v-ati duce la el?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator
Asa ar fi trebuit sa procedez ... sa cer contractul sa-l studiez, si apoi sa ma duc sa l semnez ... :(((
Ca sa va raspund : Categoric Da, dar nu are legatura cu speta ...

Pe cand legea enuntata de mine are legatura cu speta ....

Dumneavoastra v-ar placea ca la data semnarii contractului sa fiti dat afara din casa, ce a-ti uitat acolo sa nu vi se restituie, si sa mai asteptati 3 saptamani pana la virarea a 90% din bani ?
Si atunci cand primiti banii, banca sa va spuna ca transformati ar fi 50190 E.
Daca e clauza introdusa de banca de ce nu am fost informat, chemat la banca, asa cum a fost tatal meu cand a vandut apartamentul ... N-as fi vandut in conditiile astea ... as fi incercat sa negociez ... probabil cei 2 au avut grija sa nu ajung la banca ...

Si nu indica cumparatorul notariatul. Eu puteam sa refuz, probabil ar fi cumparat oricum, mai ales daca-i ofeream 200 ron, diferenta dintre taxele notariale practicate de cele 2 birouri notariale din zona si notariatul unde lucreaza prietenul lui.
Si dc. n-ar fi cumparat, n-ar fi fost nici o paguba pentru mine ... As fi scapat si de stresul acumulat si de noptile nedormite ... pacat ca nu exista nici un dram de dreptate in tara asta.


Notarul a observat situatia, si ca totul se duce de la sine intr-o directie convenabila lui, si nu s-a obosit sa intervina.
Banuiesc ca daca se ducea invers, ar fi intervenit fara sa ezite, spunand ca e datoria lui sa medieze tranzactia ...
Nu mai vb. ca amicul cumparator nu e nici pe departe atat de sarac pe cat se daduse el atunci cand m-a rugat sa-l ajut sa economiseasca 200 ron (pentru kinetoterapia copilului) mergand la notariatul prietenului (care ""n-are cum sa ma insele, doar e notariat acreditat"").
Aproximativ 8000 de roni pe cartea de munca, destul de bine pentru un contabil, si destul de bine pentru Romania zic.

Hoti pe toate drumurile ... nimeni nu se simte bine daca nu fura putin, sau da o teapa ....

Ii inteleg perfect pe cei care au plecat si care zic ca nu s-ar mai intoarce niciodata aici.

Codul deontologic al notarilor publici din România din 14.11.2015
Modificări (1), Referințe (1), Reviste (1)
Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 930 din 16 decembrie 2015.
În vigoare de la 16 decembrie 2015

(5) Imparțialitatea notarului public trebuie să fie de natură a compensa absența sau dezechilibrul de informații între părți. Totodată, notarul public se va abține de la a perfecta acte și îndeplini proceduri notariale care l-ar putea favoriza în mod direct sau indirect, pe sine ori pe rudele sau afinii săi, până la gradul IV inclusiv, în detrimentul celorlalte părți.

P.S : Imi dau seama ca speta nu va este chiar indiferenta din moment ce incercati sa induceti cititorii in eroare.
Notarii de care vorbiti nu sant chiar afoni. Cunosc riscurile vanzarii unui imobil prin credit ipotecar. Mi-au spus ca m-ar fi protejat si pe mine ca vanzator, iar acum astea sant repercursiunile mersului la notarul '"prieten"' al cumparatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
cm82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Plati in euro in ro sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!O societate comerciala achizioneaza un imobil de la o persoana fizica.Poate plati prin banca in euro,avand in vedere ca si contractul a fost incheiat ... (vezi toată discuția)