avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament locuit. Cum fac sa intru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament locuit. Cum fac sa intru efectiv in posesie?

In urma cu 5 ani am cumparat de la dl X un apartament. Dl X il dobandise inainte de casatorie, deci era singurul proprietar. Cand am cumparat apartamentul X divortase si acolo inca locuia sotia si copiii lui. Nu au vrut sa paraseasca apartamentul, am deschis un proces de evacuare si l-am pierdut (nu inteleg cum...), acum mai avem un proces pe rol de revendicare, dar se tot intinde... Vestea buna e ca de o luna cei trei (sotia si copiii lui X) s-au mutat de acolo. Problema mea este: cum fac sa intru in apartament? ce se poate intampla daca intru cu cheia pe care am primit-o la cumparare si schimb usa? dar daca aceasta cheie nu mai este buna si trebuie sa sparg usa pentru a o schimba? Avocatul mi-a spus ca ar fi ilegal si ca pot fi dat eu in judecata (dar nu stiu cat sa cred din asta). De ce as putea fi acuzat?

Mentionez ca in cei 5 ani nu am putut folosi apartamentul, ba mai mult am platit datoriile la intretinere dupa ce am fost dat in judecata de asociatia de proprietari. Acum sunt in situatia in care ori platesc alti 200 de milioane intretinere, ori voi fi executat silit. Si nu mai am de unde sa dau acesti bani, deci am de ales: ori pierd apartamentul ori risc si intru in el. Ce ma sfatuiti? m-ar ajuta mult sfaturi concrete, bazate pe ce spune legea.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:24, 6 Iulie 2011
Avocatul pe care l-ati platit cu "varf si indesat" si-a batut joc de dvs. in calitate de client si ulterior de profesia liberala pe care o practica! Altfel, sunteti proprietar de drept si de fapt in conditiile celor postate.
Ok, inteleg totul, am avut prea multa incredere si nu am prea multe detalii, cu siguranta maine vom face totul pentru a citi decizia si motivarea instantei. Dar pana atunci, daca totul e asa cum stiu eu, suntem proprietari in acte ai apartamentului, ce ni se poate intampla daca intram? de ce putem fi acuzati? ce spune legea? Multumesc!
daca intrati in proprietatea dvs, si daca este asa cum stiti ca e proprietatea dvs., nu patiti nimic legal.
Daca nu e proprietatea dvs. e normal ca nu aveti voie sa intrati la altul, se face dosar penal daca depune plangere proprietarul "real din acte" pentru intrare prin efractie, ... cine stie
Multumesc, am inteles. Proprietatea este a noastra, macar in acte, asta e sigur. Nu inteleg totusi de ce avocatul ne-a spus ca nu avem voie sa intram fara sa se termine cu bine procesul de revendicare si ca tot noi vom fi dati in judecata... La fel ne-a spus si un executor judecatoresc, ca fara decizia instantei, favorabila noua, nu putem intra. Asta este...
Am citit cu foarte mare interes problema dvs! Nu stiu ce avocat ati avut si nici nu ma intereseaza insa , ca si mod de a va reprezenta , indiferent de apararea doamnei X , avocatul s-a facut de ras! Sau a fost "cointeresat" lucru care nu poate fi bineinteles sustinut cu probe!
Ce puteti face? Puteti sparge usa , intra in propria dvs casa , schimba usa si puteti merge si mai departe dand in judecata pe doamna X pentru plata cheltuielor de intretinere , electricitate , apa, gaze etc
Din punct de vedere legal sunteti proprietar , cu cadastru si intabulare! Deci , nu ati facut decat sa intrati in propria dvs casa!
Succes!B-)

Alte discuții în legătură

Ce plangere/reclamatie pot sa-i fac cuiva care sta in locuinta mea fara nici un drept ? hopeless1 hopeless1 este vorba de un imobil pe care unchiul meu mi l-a dat dupa ce in prealabil l-am castigat pentru el in instanta dar oamenii care au stat acolo nu vor sa plece. ... (vezi toată discuția)
Mostenire andreutzz98 andreutzz98 Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa evacuez fostul proprietar georgiana lazar georgiana lazar buna ziua, am si eu o problema ,am cumparat o casa de la o doamna si acum refuza sa iasa din casa , am contract de vanzare cumparare ,ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)