avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament locuit. Cum fac sa intru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament locuit. Cum fac sa intru efectiv in posesie?

In urma cu 5 ani am cumparat de la dl X un apartament. Dl X il dobandise inainte de casatorie, deci era singurul proprietar. Cand am cumparat apartamentul X divortase si acolo inca locuia sotia si copiii lui. Nu au vrut sa paraseasca apartamentul, am deschis un proces de evacuare si l-am pierdut (nu inteleg cum...), acum mai avem un proces pe rol de revendicare, dar se tot intinde... Vestea buna e ca de o luna cei trei (sotia si copiii lui X) s-au mutat de acolo. Problema mea este: cum fac sa intru in apartament? ce se poate intampla daca intru cu cheia pe care am primit-o la cumparare si schimb usa? dar daca aceasta cheie nu mai este buna si trebuie sa sparg usa pentru a o schimba? Avocatul mi-a spus ca ar fi ilegal si ca pot fi dat eu in judecata (dar nu stiu cat sa cred din asta). De ce as putea fi acuzat?

Mentionez ca in cei 5 ani nu am putut folosi apartamentul, ba mai mult am platit datoriile la intretinere dupa ce am fost dat in judecata de asociatia de proprietari. Acum sunt in situatia in care ori platesc alti 200 de milioane intretinere, ori voi fi executat silit. Si nu mai am de unde sa dau acesti bani, deci am de ales: ori pierd apartamentul ori risc si intru in el. Ce ma sfatuiti? m-ar ajuta mult sfaturi concrete, bazate pe ce spune legea.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:24, 6 Iulie 2011
Multumesc mult, cu siguranta vom incerca sa ne recuperam banii dati la intretinere printr-un proces dar pana atunci mai important e sa ne obtinem casa pentru ca v-am spus, suntem pe punctul de a o pierde pentru cele 200 de milioane pe care chiar nu ii mai putem achita la bloc. Avem aceasta ezitare de a intra in casa, pt ca avocatul ne-a spus ca noi vom fi vinovati daca facem asta, nu stiu exact de ce (tulburarea a nu stiu ce, tampenii pe care le pot invoca cei care stateau acolo, sau de furt), si la fel ne-a spus si un executor judecatoresc cand am apelat la el, ca nu se baga pana nu avem decizia instantei.
cine ma poate ajuta?
am cumparat pe data de 19.05.2011 un apartament,cu termen de eliberare pe data de 1.07.2011,termen ce nu a fost respectat,am vb la tel cu fostul propietar care mi-a spus clar ca nu se muta si mi-a inchis telul in nas.......
ma pot duce sa schimb butucul si efectiv sa ii mut bunurile in strada??????,practic este casa mea ......cu siguranta ma vor lasa si cu datorii la intretinere
ma poate ajuta,cine,cu un sfat,?
multumesc
Doamne mare ti-e gradina!!
mai oameni buni voi nu sunteti atenti in momentul in care cumparati un imobil??
nu sunteti atenti la actele pe care la incheiati cu vanzatorul??
domnule, ce scrie in actul de v-c al apartamentului ? s-a precizat in mod clar ca , vanzatorul isi pastreaza dreptul de a locui in imobil pana la o anumita data , iar la implinirea termenului va proceda la eliberarea apartamentului?
daca exista aceasta clauza, trimiteti o notificare domnului respectiv , cu confirmare de primire, acordandu-i un termen de x zile , in plus, pentru a elibera acel imobil.
daca nu va da curs notificarii adresati-va unui executor judecatoresc in vederea evacuarii domnului respectiv.

tb sa se mentioneze clar in contractul de v-c al imobilului, ca vanzatorul se obliga sa elibereze casa la momentul perfectarii actului de v-c sau la un alt termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce plangere/reclamatie pot sa-i fac cuiva care sta in locuinta mea fara nici un drept ? hopeless1 hopeless1 este vorba de un imobil pe care unchiul meu mi l-a dat dupa ce in prealabil l-am castigat pentru el in instanta dar oamenii care au stat acolo nu vor sa plece. ... (vezi toată discuția)
Mostenire andreutzz98 andreutzz98 Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa evacuez fostul proprietar georgiana lazar georgiana lazar buna ziua, am si eu o problema ,am cumparat o casa de la o doamna si acum refuza sa iasa din casa , am contract de vanzare cumparare ,ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)