avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort..

Buna seara

As dori sa stiu daca in cazul unui divort
se pot invoca art 388-390 din noul cod civil?In speta sotia adica cumnata mea va depune cerere de divort pe motive mai vechi.Dar in realitate ea are amant si stie toata comuna chiar daca ultimul care a aflat este fratele meu.Stiu lucrul asta si copiii dintre care 2 sunt minori.Au 23 de ani de casnicie si am mai citit cate ceva pe internet de aceea incerc sa aflu cate ceva pentru el.Binenteles ca ii va trebui avocat.Dar incerc sa mai aflu si eu cate ceva.Sa incercat divortul la notar dar ea a vrut asa o semnatura fara obligatii concrete scrise pe hartie.Asa ca notarul ia trimis la tribunal.Fratele meu i ar da divortul daca ar pleca din casa macar sa nuii mai rada lumea ca vine cu amantul la poarta.
Astept un raspuns
Bună seara.

Momentan, dacă nu ați primit acțiunea, dosarul fiind înregistrat recent, acesta se află în procedura de regularizare (procedură administrativă, în cadrul căreia se comunică actele între părțile din dosar). Ar trebui să vă angajați un avocat, fiindcă fratele dvs. va putea formula cerere reconvențională odată cu întâmpinarea, aceste acte de procedură fiind de o importanță deosebită în dosar și să nu pierdeți termenul în care trebuie depuse la dosar.
Durata procesului, așa cum a spus distinsul meu coleg, mai devreme, poate să fie între 3-9 luni, în funcție de mai mulți factori.
Puteți afla ce conține dosarul și înainte de a primi acțiunea acasă, dacă fratele dvs. formulează o cerere de studiu sau chiar o cerere de acces la dosarul electronic.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Multumesc foarte mult.O sa il informez.
o sa primiti cererea acasa si fratele va putea depune intampinare.
Nu stiu de ce nu a acceptat femeia divortul a notar ca sa se tiganeasca in instanta, se se scrie in hotararea de divort, ce a scria ea in cerere, ce a raspuns el si motivele ce au condus la divort.
Ea a vrut dar fara nici un fel de intelegere.A vrut copiii doar ea desi au fost saptamani in care nici nu le a facut de mancare.Fratele meu a vrut custodia comuna ei locuind in aceeasi casa amandoi cu copiii.La copii nu le a cumparat nimic de imbracat de scoala de iarna orice au cerut copiii le a cumparat doar fratele meu.Are asa o relatie fugitiva cu copiii ati mancat ?ce faceti?Cand e acasa sta singura in sufragerie si vorbeste cu amantul la telefon .Copiilor le e rusine sa intre peste ea sa ii ceara ceva.Cand au nevoie de ceva daca fratele meu nu e acasa il suna pe el sa ii ceara asa ca el lasa in camera lui ceva banuti de rezerva ca atunci cand au nevoie copiii sa se duca sa ii ea.Notarul la care au fost a zis ca nu exista custodie comuna iar ea nu a vrut sa mearga la alt notar.Ea a vrut sa obtina bani de intretinere pentru copii de la el si libertatea de a face ce vrea cu copiii fara sa ii ceara nimeni socoteala.Le spune ca se duce la maicasa si ea se duce la intalnire cu amantul.Suna nevasta omului pe fratele meu si ii spune ca el a plecat de acasa si al naibii treaba atunci pleaca de acasa si doamna lui.Ce coincidenta!Cat a lucrat fratele meu instrainatate si a trimis bani si ea si a vazut de viata a fost bine.Cum a ramas fratele meu acasa a inceput sa se planga la toata lumea ce rau o duce ea in casa.Ca sa justifice amantlacul.Merita femeia asta sa dispuna dupa voia ei de copii?
cati ani au copiii?

a cui e casa unde stau ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord tata belena2013 belena2013 Buna ziua, In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de ... Alexqqe Alexqqe Buna ziua. In cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de a avea custodia copiilor? Am un loc de munca , singurul dezavantaj este ca mi-am gasit pe ... (vezi toată discuția)