avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort..

Buna seara

As dori sa stiu daca in cazul unui divort
se pot invoca art 388-390 din noul cod civil?In speta sotia adica cumnata mea va depune cerere de divort pe motive mai vechi.Dar in realitate ea are amant si stie toata comuna chiar daca ultimul care a aflat este fratele meu.Stiu lucrul asta si copiii dintre care 2 sunt minori.Au 23 de ani de casnicie si am mai citit cate ceva pe internet de aceea incerc sa aflu cate ceva pentru el.Binenteles ca ii va trebui avocat.Dar incerc sa mai aflu si eu cate ceva.Sa incercat divortul la notar dar ea a vrut asa o semnatura fara obligatii concrete scrise pe hartie.Asa ca notarul ia trimis la tribunal.Fratele meu i ar da divortul daca ar pleca din casa macar sa nuii mai rada lumea ca vine cu amantul la poarta.
Astept un raspuns
Au 3 copii 2 minori.Casa bun comun.Cu ani in urma el donase partea lui ei pentru ca au fost probleme cu o firma la care a fost asociat si care a dat faliment.Initial doamna a vrut sa il determine sa plece singur ca e casa pe numele ei.Asa sau taraganat lucrurile ca a trebuit sa o convinga sa ii dea partea lui inapoi.Cu mare greu a convins o pentru ca altfel trebuia sa o fea in judecata.Dumnezeu a randuit asa.El a muncit acolo dar ea isi facuse planurile ei.Acum au actele astea va un fel de partaj 50/50din casa.Fratele meu a incercat iertare si reconciliere pentru copii.Anul asta unul dintre minori are admitere la liceu si a tot amanat divortul ca sa nu creeze alte ganduri la copii sa poata sa invete sa ia la un liceu bun.Ea zice ca pe copii nu ii afecteaza dar eu i am vazut transformandu se din niste copiii veli in niste copii tristi si maturi dinyr o data.Adta doare cel mai tare.Ei mu ii pasa de copii in realitate vrea doar sa aiba bani la dispozitie.
cum copiii au peste 10 ani, vor fi ascultati si pot ramane la tata.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Vom vedea.Sunt convinsa ca isi iubescmama.Mama tor mama ramane.
Daca tatăl își angajează avocat depinde foarte mult la.cine vor sa locuiască minorii.
Daca tatăl nu isi angajează avocat minorii vor rămâne foarte probabil la mama indiferent ce vor cei mici.
Pe tați ii costa insa mai mult avocatii intrucat au mult mai mult de lucru decât în cazul mamelor și asa cum ați spus...mama este mama...ceea ce generează mari probleme în justiție pentru...tați.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Copiii oricum nu vor pleca din casa in care locuiesc au spos ei si cand au fost la notar.Pentru ca atunci ea a avut o exprimare de genul cand voi pleca ii voi lua vu mine iar baiatul a spus ca el nu pleaca din casa.Repet fratele meu ar fi semnat la notar pe custodie comuna si obligatia de a participa la intretinerea casei si cheltuieli.Fratele meu vrea ca copiii sa aiba posibilitatea de a merge si de a primi prieteni colegi sa nu aiba de suferit constrangeri sau rusine din cauza mamei.Sa aiba o viata cat se poate de normala macar din alte puncte de vedere.O sa isi ia avocat suntem in cautare.O sa gasim unul aici nu ne permitem unul de departe.Am incercat sa obtin niste sfaturi de aici nu am mai trecut prin asta.Cand ti se da viata peste cap dupa 23 de ani de casnicie.Cand auzi o femee cu tri copii unul de 22 de ani ca e indragostita ma intreb ce a trait pana acum.Nu a luat bataie nu bea fratele meu e muncitor.A mai gresit si el nimeni nu e perfect.Dar sa ii spui nevestei amantului ca tu si barbatul ei va iubiti si copiii 5 la numar de o parte si de alta ca i dai....undeva ca tu trebuie sa te gandesti la fericirea ta cred ca e.......anormal.Si atunci de ce nu lasi tu copiii sa creasca linistiti in casa cu tatal ca se descurca cu ei e responsabil.Dute si traiesteti viata si lasa pe altii in pace.Vii tu cu amantul dupa tine pana in fata portii se uita vecinii ca la urs.Si daca vad copiii?Aaa ei trebuie sa se obisnuiasca cu ideea si tu ii pregatesti.Femeia asta nu merita o familie copiii nimic doar sa petreaca cu amantul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord tata belena2013 belena2013 Buna ziua, In baza deciziei de mai jos daca ramane la fel si dupa apel ce presupune pentru tata? Din decizia de mai jos cu suplinire consimtamant tata pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de ... Alexqqe Alexqqe Buna ziua. In cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de a avea custodia copiilor? Am un loc de munca , singurul dezavantaj este ca mi-am gasit pe ... (vezi toată discuția)