Cum se poate contesta inregistrarea din Cartea de Munca daca nu corespunde cu realitatea?
E vorba despre faptul ca in Cartea de Munca o perioada apreciabila inainte de 1989 am fost detasat permanent la 400 km distanta de casa in santier de constructii si montaj utilaje, abuziv, numai pe baza de ordine de deplasare. Desi societatea exista si acum, a avut arhiva, acum spune ca nu mai are nimic din documente justificative cu care sa reconstitui perioada, precum state de plata, condica de prezenta, registru cu ordine de deplasare, deconturi de cheltuieli de deplasare si diurna, etc.
Postati mențiunile din carnetul de munca și neconcordante la care va referiți ....pentru ca dupa 30 ani îmi este foarte greu sa cred ca se poate promova o acțiune înstanta.
Imi cer scuze, n-am sesizat ca domnul Cornel Vasile a mai cerut ceva.
In Carnetul de Munca in anul 1986 nu este consemnat nimic. In dec 1987 este mentionata o majorare cu o gradatie (28/4 de la 27/3) a salariului tarifar prin decizie colectiva. In anul 1988 nu este consemnat nimic. La 1 iulie 1989 este mentionata mentinerea si majorarea cuantumului aceleiasi gradatii 28/4 tot prin decizie colectiva. La 11 zile distanta este mentionat transferul cu art. 11.a .
Neconcordanta este ca in anul 1986 am explicat in textul intrebarii ce probleme am avut.
''Delegarea poate fi dispusă pe o perioadă maximă de 60 de zile calendaristice în 12 luni, ea putându-se prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice. În cazul prelungirii delegării este nevoie de acordul salariatului şi refuzul acestuia nu poate constitui, în viziunea angajatorului, drept abatere disciplinară. Astfel, o prelungire a delegării nu mai reprezintă o modalitate de modificare, în mod unilateral, a locului muncii de către angajator, ci o modificare care poate intra în vigoare doar prin acordul părţilor (salariat şi angajator).
Pe lângă menţinerea tuturor prevederilor contractului individual de muncă semnat cu angajatorul, salariatul are dreptul, pe perioada delegării, şi la cheltuielile efectuate cu transportul şi cazarea, precum şi la o indemnizaţie de delegare.
Indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, impozabile, primite pe perioada delegării în altă localitate, în România şi în străinătate, se consideră venituri aferente lunii în care se aprobă decontul. Impozitul se calculează şi se reţine prin cumularea cu veniturile din salarii şi asimilate salariilor aferente lunii respective, iar plata impozitului la bugetul de stat se efectuează lunar sau trimestrial, potrivit prevederilor art. 80 şi 82 Cod fiscal, după caz''.
Comentariu; Admit ca am ''acceptat'' din 60 in 60 zile prelungirea delegarii, nimic fortat, nelegal asa cum gresit am spus. Am primit si toate indemnizatiile, sumele cuvenite pe transport, cazare si primele lunare impozitate la salariu.. Nu s-a consemnat in Carnetul de Munca in anul 1986 nici programul de santier de 10 ore, nici sumele incasate in plus impozitate pentru cele 7 sau 8 luni de delegare.