Cum se poate contesta inregistrarea din Cartea de Munca daca nu corespunde cu realitatea?
E vorba despre faptul ca in Cartea de Munca o perioada apreciabila inainte de 1989 am fost detasat permanent la 400 km distanta de casa in santier de constructii si montaj utilaje, abuziv, numai pe baza de ordine de deplasare. Desi societatea exista si acum, a avut arhiva, acum spune ca nu mai are nimic din documente justificative cu care sa reconstitui perioada, precum state de plata, condica de prezenta, registru cu ordine de deplasare, deconturi de cheltuieli de deplasare si diurna, etc.
In perioada menționată de dvs nu se aplica mențiunile din textul postat de dvs.
În carnet se înregistra: retributia tarifara de incadrare asa cum rezulta din actul organului competent care a stabilit aceasta.
In cazul in care persoana incadrata in munca beneficiaza de retributie tarifara mai mare sau de o indemnizatie care potrivit dispozitiilor legale, se includ in retributia tarifara de incadrare, in carnetul de munca se mentioneaza atit retributia tarifara de incadrare, cit si, separat, majorarea sau indemnizatia ce se include in aceasta, facindu-se mentiuni corespunzatoare la incetarea situatiei.
De acord, nu stiu ce si cum se opereaza. Dar salariul in 1986 a ramas cel din anul 1985 in carnetul de Munca, state de plata nu mai sunt ca sa dea adeverinta si toate primele primite la avans si lichidare direct de la casierie dar ei exista ca societate. De sporuri nu stiu ca nu mai sunt state de plata. As putea verifica la dosar sa vad ce s-a luat in calcul pe 1986 pentru punctaj [salariul tarifar +vechimea + primele bilunare+spor de santier (nicicum)] ca sa fiu impacat..
Termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani,.... În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a documentelor financiar-contabile se vor lua măsuri de reconstituire a acestora, potrivit reglementărilor emise în acest sens, în termen de maximum 30 de zile de la constatare, iar în caz de forță majoră, în termen de 90 de zile de la constatarea încetării acesteia.