Andreea Lisievici a scris:
dariux a scris:
perioada limita de a trece terenul este de 10 ani de la radierea societati, am inteles corect? adica pana in anul 2012 pot sa obtin trecerea lui pe numele meu, dupa 2012 (10 ani de la radierea firmei) terenul intra in posesia statului
Nu inteleg de unde acesti zece ani. Dreptul de proprietate s-a transmis la asociati la momentul dizolvarii, indiferent de inregistrarea acestui lucru undeva. Dreptul de proprietate este perpetuu si nu se stinge prin neuz (cam asa se traduce faptul ca nu vi l-ati insusit). Nu inteleg de unde au iesit cei 10 ani... Exista uzucapiune de scurta durata (minim 10 ani), dar pentru asta se cer anumite conditii, intre care justul titlu si posesia de catre o alta persoana... Nu vad sa existe asa ceva din ce ati spus. Poate exista alte detalii pe care nu le-ati dat aici, dar ca principiu nu exista un termen dupa care proprietatea sa se transfere statului.
PS: N-am sa inteleg niciodata ce ati vrut sa spuneti (mai bine spus ce v-a ametit cineva) cu dizolvarea in comercial si acum in civil... Dizolvarea unei societati a tinut si tine de dreptul comercial.
Citisem la ONRC Aplicarea dispozitiilor art. 237 alin. (8) - (9) din Legea nr. 31 / 1990, respectiv:
10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.
Acest drept se prescrie in 6 luni. Avocatul mi-a spus ca in dreptul comercial sa putea rezolva in instanta in cele 6 luni, daca nu am actionat in cele 6 luni, intra in aplicare dreptul civil comun in care am la dispozitie 10 sa-mi trec proprietatea pe pf.
* Locuiesc pe acest teren de la cumpararea lui, am facut casa (fara autorizatie de constructie) ..si aici imi este domiciliul (dar nu si pe buletin).